Autostrada Comarnic-Braşov - proiectul demarează

| 20 aug, 2014

Autostrada Comarnic - Braşov. CNADNR a emis decizia de expropriere a terenurilor şi imobilelor din oraşul Comarnic aflate în zona în care va fi construit tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov.

Veste foarte bună pentru şoferi: au început expropierile pentru autostrada Comarnic – Braşov. O mare problemă în ceea ce priveşte traversarea munţilor va putea fi rezolvată prin construirea acestei autostrăzi. Iar semnalele sunt bune privind finalizarea proiectului, având în vedere că autostrada Comarnic-Braşov reprezintă o prioritate pentru actualul guvern.

Din 2004 se luptă guvernele să înceapă lucrările la autostrada Comarnic-Braşov şi după sute de planuri şi promisiuni, în sfârşit proiectul demarează. CNADNR a emis decizia de expropriere a terenurilor şi a imobilelor din oraşul Comarnic aflate în zona în care va fi construit tronsonul Comarnic-Braşov. Astfel, CNADNR a devenit propiertar a 105.643 de metri pătraţi de teren şi a patru construcţii din oraşul Comarnic.

Chiar dacă au fost mai multe încercări privind demararea acestui proiect, acum lucrurile par a fi serioase în contextul în care au început deja expropierile. De asemenea, faptul că actualul guvern a declarat proiectul unul prioritar reprezintă o garanţie că lucrurile sunt pe un făgaş bun. Nu trebuie uitat nici faptul că în prezent România are 500 de km de autostradă, iar aproximativ 230 de km au fost finalizaţi în mandatul Guvernului Ponta. Mai mult, premierul Ponta a spus că autostrada  Comarnic-Braşov este un proiect esenţial pentru dezvoltare României şi că trebuie să fie unul de succes.

Citeşte şi: Care sunt autostrăzile pe care vom circula până în 2016

„Autostrada Comarnic-Brasov este un proiect esential de infrastructura pentru dezvoltarea economica a Romaniei, pentru dezvoltarea turistica a regiunii si pentru capacitatea noastra de a avea o infrastructura la nivel european. Este primul proiect in concesiune pe care #Romania incearca sa-l deruleze, asadar trebuie sa fie un proiect de succes”, a precizat Victor Ponta.

Însă, cu toate că s-au făcut 500 de km de autostradă, nimeni nu poate fi mulţumit. Sunt prea puţini km şi prea mulţi ani de ineficienţă. Dar acest aspect nu trebuie să ne surprindă prea tare având în vedere că am avut un ministru al Transporturilor şi acum avem un preşedinte care considera că România nu are nevoie de autostrăzi. Realitatea este că pe timpul guvernării PDL construcţia de autostrăzi era doar un mijloc pentru a muta banii de la buget în buzunarul clientelei de partid. Iar un exemplu elocvent este autostrada Arad-Nădlac, unde constrctorul a fost băgat la închisoare pentru corupţie în vremea guvernului Boc.

Citeşte şi: Ponta, la Forumul Economic: China are nevoie de prieteni politici pe termen lung

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2014
C V
Abia astept momentele festive de taiere a panglicilor la fiecare 1000 m!
21 aug, 2014
Dinu
Propun taierea de "pamblici" la fiecare 100m.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ