Avertismentul lui Virgil Musta: "Secţiile ATI sunt pline. Vom ajunge în situaţia Italiei"

| 16 sep, 20:18

Şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, Virgil Musta, a comentat situaţia de miercuri a numărului record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, afirmând că România nu se află departe de situaţia Italiei.

"Secţiile de ATI deja sunt pline, nu ştiu ce vom face dacă cazurile severe nu vor mai avea loc de internat. Atunci, probabil vom fi în situaţia Italiei de acum şase luni, a Franţei, când pacienţii nu mai aveau unde să fie internaţi şi mureau la domiciliu", a atenţionat medicul Virgil Musta, miercuri, la Antena 3.

Citeşte şi Klaus Iohannis, după recordul de infectări: "Pandemia este încă departe de a se fi încheiat"

Bilanţul înregistrat miercuri este unul îngrijorător, atrage atenţia medicul.

"Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile. Sper ca în al 12-lea ceas, oamenii să înţeleagă că trebuie să respectam cele 3 reguli de aur: distanţare (să nu participăm la activităţi unde sunt mulţi oameni), purtarea măştii, igiena mâinilor", a recomandat dr. Musta.

Citeşte şi Ludovic Orban: România are o capacitate de 1.100 de paturi la ATI pentru bolnavii de coronavirus

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 10:08
raryMenna
does clomid affect your kidneys
13 Dox causes the formation of reactive oxygen species, and iron oxidation induces a release of cytochrome C from mitochondria, leading to apoptosis buy clomid online But you will need a prescription to get it

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ