AVIZ FAVORABIL pentru instituirea ZILEI NAŢIONALE a Unirii Basarabiei cu România

| 08 sep, 16:58

Comisia românilor de pretutindeni din Senat a avizat marţi favorabil propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Unirii Basarabiei cu România, potrivit Agerpres.

 

Propunerea legislativă, care îl are ca iniţiator pe deputatul Tomac Eugen, are ca obiect instituirea zilei de 27 martie ca Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România.

Iniţiativa prevede ca Guvernul şi autorităţile publice centrale şi locale să ia măsurile necesare pentru ca în data de 27 martie drapelul României să fie arborat şi intonat Imnul naţional.

De asemenea, Ziua Naţională a Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autorităţile administraţiei publice, organizaţii neguvernamentale, muzee, reprezentanţele României în străinătate, prin evenimente şi manifestări cultural-ştiinţifice.

După ce Comisiile de administraţie şi cultură din Senat se vor exprima prin raport asupra propunerii legislative, proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ