CAMERA DEPUTAŢILOR: Comisia pentru buget a avizat cererea de reexaminare a Codului Fiscal

| 02 sep, 13:18

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil miercuri cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar şi cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanţe, potrivit Agerpres.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe construcţiile speciale şi a supraaccizei la carburanţi se amână tot pentru 1 ianuarie 2017, în schimb rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcţiile speciale pentru investiţiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

La dezbaterile din Comisia pentru buget, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea în Codul fiscal, aşa cum a fost iniţial, a unei prevederi care vizează acordarea posibilităţii consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri şi pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile situate în intravilan neîngrijite. El a adăugat că solicitarea aparţine autorităţilor locale.

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a spus că este de acord, dar cu introducerea prevederii de la 1 ianuarie 2016.

Preşedintele comisiei, Viorel Ştefan, a adăugat că în urma consultărilor liderilor partidelor politice în această privinţă s-a căzut de acord.

Deputaţii din comisie au adoptat amendamentul cu 19 voturi pentru şi două împotrivă.

Ministerul de Finanţe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie transpuse în legislaţie, amendamente care au fost aprobate de comisie.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ