Dragnea: Votul final pe Codul Fiscal va fi marţi în Senat, joi în Camera Deputaţilor. Duminică va fi trimis spre promulgare

| 01 sep, 14:03

Votul final pentru proiectul noului Cod Fiscal are loc marti dupa-amiaza la Senat si joi la pranz in Camera Deputatilor, a anuntat marti presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, proiectul de lege referitor la Codul fiscal va fi trimis la promulgare duminică, a declarat preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

"Am avut o ultimă discuţie pe calendarul de aprobare a Codului fiscal. Astăzi va fi votul final la Senat, în seara asta va ajunge la Camera Deputaţilor. Mâine va fi comisia de buget din Camera Deputaţilor, joi la 10,00 începe dezbaterea în plenul Camerei Deputaţilor şi la 12,00 - 12,30 joi va fi votul final, în aşa fel încât duminică să fie trimis acest proiect de lege la promulgare", a detaliat Dragnea.

El a menţionat că le-a prezentat colegilor din coaliţie un set de propuneri pentru îmbunătăţirea funcţionării Parlamentului. "Am convenit împreună ca până joi să se uite pe aceste propuneri şi ele fiind o bază de discuţie să se îmbunătăţească şi joi, după votul final, împreună vă vom prezenta acest set de principii. De asemenea, am stabilit luni la ora 14,00 să avem o întâlnire a grupurilor reunite din toată coaliţia, o întâlnire pe care să o facem cu premierul şi la care sa participe şi premierul şi toată echipa guvernamentală", a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, întrebat de jurnalişti privind declaraţia copreşedintelui PNL Alina Gorghiu referitoare la atitudinea lui împăciuitoare de care nu se va lăsa păcălită Dragnea a răspuns că nu o vede bine. "Eu în continuare insist să ieşim din această paradigmă a războiului politic permanent şi să o facem pentru ţară şi cetăţenii români. Este mult mai importantă ţara şi cetăţenii români decât bănuielile unora sau altora despre ceilalţi. (...) Îmi exprim speranţa că vom putea colabora şi pe legea salarizării şi pe buget şi pe votul prin corespondenţă şi pe un program naţional de dezvoltare pe termen lung", a spus liderul social-democrat.

În alta ordine de idei, el a reafirmat că Guvernul este performant. "Este dorinţa lor exprimată imediat după alegerile prezidenţiale. Deocamdată avem un Guvern performant care face ca România să se dezvolte. August este o lună despre care premierul ne-a anunţat că a fost caracterizată de încasări în plus faţă de prevederi cu un miliard de lei, ceea ce ne dă semne foarte bune că lucrurile merg într-o direcţie bună şi stabilă", a declarat Dragnea întrebat referitor la faptul că Vasile Blaga, copreşedinte al PNL, a spus că ar dori un Guvern minoritar PNL, dar s-ar bucura şi de susţinerea UNPR dacă ar exista.

Nu în ultimul rând, referitor la faptul că Blaga a spus că se pregătesc de o moţiune de cenzură el a răspuns că aceasta este un demers democratic. "Noi suntem într-o coaliţie, nu vedem de ce o moţiune de cenzură poate trece în condiţiile în care coaliţia este destul de largă şi avem susţinere serioasă în Parlament pentru Guvern. Este un demers democratic la care au dreptul cei din opoziţie. O pot depune când doresc", a adăugat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ