Dragnea: Pentru a avea toate alegerile în același an e nevoie de modificarea Constituției

| 07 sep, 17:14

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni că pentru ca toate alegerile să aibă loc în același an trebuie modificată Constituția și a adăugat că, în privința acestui subiect, așteaptă răspuns din partea PNL și a președintelui Klaus Iohannis.

"Așa cum am spus pentru a avea toate alegerile în același an e nevoie de modificarea Constituției. Principiul la care m-am referit și anume organizarea alegerilor în același an poate avea o variantă, varianta la 4 ani, care ar implica scurtarea mandatului parlamentarilor următorului mandat până în 2019 dar ar însemna și scurtarea mandatului președintelui, ceea ce nu mi se pare corect, sau varianta în care mandatul președintelui rămâne de 5 ani și se extinde mandatul pentru ceilalți aleși parlamentari și aleși locali", a afirmat Dragnea la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a pledat pentru continuitatea proiectelor la nivel central și local. "Eu cred că trebuie să avem măcar un interval de cinci ani în care o comunitate locală, Parlament sau Guvern sau președintele să nu mai fie afectați de ani electorali care fragmentează orice proiect politic, orice act de guvernare, orice plan de dezvoltare din doi în doi ani. Să avem cinci ani în care în România se poate construi atât la nivel local cât și la nivel național, cine prinde două mandate poate gândi că poate avea un plan pe 10 ani care să fie caracterizat de continuitate și de unitate. Nu mai vorbesc de faptul că se pot reduce și costurile", a spus Dragnea la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

În ceea ce privește reluarea activității Comisiei pentru revizuirea Constituției, Dragnea a arătat că așteaptă un răspuns din partea celor de la PNL "și în mod special" din partea președintelui Klaus Iohannis. El și-a exprimat speranța ca Legea fundamentală să poată fi modificată în cursul anului viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ