Turcan: PNL sesizează Avocatul Poporului în privinţa OUG 41/2015

| 02 oct, 15:42

Deputatul Raluca Turcan, vicepreşedinte al PNL, a anunţat, vineri, că liberalii cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa OUG 41/2015, care se referă la modificarea şi completarea unor acte normative, precum la reglementarea unor măsuri bugetare, şi solicită Ministerului Educaţiei să anuleze Ordinul privind organizarea alegerilor în conducerea universităţilor, potrivit Agerpres.

'PNL solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG mamut nr 41/2015. Este acea ordonanţă care amestecă mai multe domenii, care atinge, din nefericire, într-un mod nefast, şi domeniul educaţiei. Să sperăm că pentru dl. Victor Ciorbea educaţia, standardele de calitate din educaţie sunt mai importante decât domnul Oprescu. În privinţa domnului Oprescu a reacţionat prompt, în calitatea sa de Avocat al Poporului, să vedem cum va acţiona în privinţa neconstituţionalităţii unei ordonanţe', a declarat Raluca Turcan la o conferinţă de presă.

Ea a mai spus că ordonanţa respectivă încalcă mai multe articole din Constituţia României pe aspectele legate de educaţie. 

De asemenea, Raluca Turcan a declarat că solicită Ministerului Educaţiei să anuleze ordinul privind organizarea alegerilor în conducerea universităţilor.

Citeste si: DEPUTATUL Adrian Merka, sancţionat cu 10% din indemnizaţie pentru conflict de interese

'Al doilea demers al PNL este depunerea unei cereri prealabile la Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a anula Ordinul 3751, care prevede organizarea alegerilor în conducerea universităţilor. Un ordin de ministru încalcă abuziv Constituţia României şi Legea educaţiei naţionale, un ordin de ministru vine să reglementeze peste autonomia universitară modul în care se organizează alegerile în universităţi', a menţionat Raluca Turcan. 

Potrivit vicepreşedintelui PNL, dacă Ministerul Educaţiei nu răspunde pozitiv solicitării şi dacă nu anulează ordinul respectiv în termen de 30 de zile, PNL va ataca în contencios ordinul MEN.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ