PRIMUL PAS! Negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind Brexit-ul încep luni la Bruxelles

| 19 iun, 13:45

Negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind Brexit-ul sunt programate să înceapă luni la Bruxelles, chiar dacă premierul britanic Theresa May pornește de pe o poziție slăbită după rezultatul neconvingător în alegerile anticipate recente, în urma cărora Partidul Conservator pe care îl conduce a pierdut majoritatea în parlament, transmite DPA.

Negociatorii celor două părți au convenit să meargă înainte cu data de 19 iunie, așa cum a fost plănuit, în ciuda rezultatului slab obținut de conservatori la acest scrutin convocat de May în speranța că își va întări poziția politică pentru discuțiile cu UE. Însă May conduce acum un guvern minoritar și există semne de întrebare în legătură cu abilitatea guvernului de a începe aceste negocieri.

Premierul și alți înalți oficiali, inclusiv ministrul pentru Brexit, David Davis, au evidențiat săptămâna trecută că prioritățile guvernului și calendarul negocierilor nu s-au schimbat în urma alegerilor.

Ministrul britanic de finanțe, Philip Hammond, a declarat vineri că prioritățile Marii Britanii în negocieri vor fi protejarea locurilor de muncă și a economiei.

Negocierile sunt programate să înceapă la ora 11.00 (09.00 GMT) la Bruxelles printr-o întâlnire între Davis și negociatorul-șef al UE, Michel Barnier.

Programul include un dejun de lucru și o sesiune de discuții între cei doi negociatori și întâlniri între adjuncții lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ