Bac 2013: Subiecte diferite la Limba română, în funcţie de profil

| 29 mai, 2013

Bacalaureatul 2013 vine cu câteva schimbări pentru liceeni. Proba la Limba şi literatura română va avea subiecte diferite pentru cei de la profilul Umanist ori Pedagogic, faţă de cele pentru elevii profilului Real, Tehnic sau Vocaţional. Această modificare nu este inclusă în metodologie.

Proba la Matematică va fi, de asemenea, diferită pentru absolvenţii filierei tehnologice, faţă de cei ai profilului Ştiinţele naturii.

Bacalaureatul Olimpicilor, care se desfăşoară în această săptămână, include toate aceste modificări.

"Filiera teoretică, profilul uman şi filiera vocaţională, profilul pedagogic, au aceeaşi variantă de subiect, deoarece numărul de ore dedicat disciplinei Limba şi literatura română a fost mai mare ca pentru celelalte specializări. O variantă diferită de subiect, realizată pe baza programei de examen, a fost creată pentru filiera teoretică, profilul real, filiera tehnologică şi filiera vocaţională, toate celelalte profiluri, în afara celui pedagogic. Menţionăm că aceste profiluri şi filiere au prevăzute, prin planul cadru, un număr mai mic de ore la disciplina Limba şi literatura română", a spus Ministerul Educaţiei.

Totodată, s-a schimbat şi structura subiectului al doilea din cadrul probei de Limba şi literatura română. "Un alt element de noutate l-a constituit eliminarea textului aforistic/critic, folosit ca suport în cadrul subiectului al II-lea, deoarece scopul acestui tip de item îl constituie demonstrarea competenţelor de argumentare, în scris, a unor opinii, în diverse situaţii de comunicare.

Modificarea a fost determinată de constatarea că, de cele mai multe ori, receptarea textului - suport folosit la acest subiect îi punea în dificultate pe foarte mulţi dintre candidaţi. Aceştia se concentrau pe ideea formulată în citat, de cele mai multe ori înţeleasă greşit, şi nu pe formularea propriei opinii despre problematica pusă în discuţie", au spus reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

În plus, subiectele la proba de Matematică, M2, vor fi diferite pentru Ştiinele naturii, faţă de profilul Tehnologic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ