Bacalaureatul olimpicilor a început luni, cu proba scrisă la limba română

| 27 mai, 2013

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau concursuri sportive internaţionale şi care în perioada sesiunii de Bacalaureat din vară vor fi plecaţi din ţară pentru a participa la aceste concursuri participă la sesiunea specială a Bacalaureatului. Aceştia susţin luni proba scrisă la limba şi literatura română.

Din data de 27 mai, olimpicii vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Astfel, în 27 mai este programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, probele de examen se susţin la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din localitate, scrie Mediafax.

La această sesiune specială a Bacalaureatului participă 209 elevi, dintre care patru sunt etnici maghiari şi unul este etnic german. Cei patru elevi de etnie maghiară vor susţine probele scrise în limba maternă, în timp ce elevul de etnie germană a ales să susţină în limba română toate probele, cu excepţia celei de evaluare a competenţelor lingvistice în limba maternă.

La sesiunea specială de Bacalaureat dedicată elevilor olimpici s-au înscris elevi din judeţele Alba, Cluj, Dolj, Constanţa, Botoşani, Neamţ, Maramureş, Tulcea, Timiş, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Vrancea, Brăila, Iaşi, Bacău, Sălaj, Hunedoara, Olt, Sibiu, Ilfov, Vâlcea, Mureş, Giurgiu, Mehedinţi, Suceava, Bihor, Bistriţa Năsăud şi din Bucureşti. Este vorba despre elevi olimpici calificaţi la olimpiade internaţionale de chimie, biologie, matematică, informatică, limba rusă, fizică, precum şi sportivi care vor participa la concursuri internaţionale de atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, handbal, judo, kaiac, lupte, karate, biatlon, scrimă, tenis tir, dar şi de elevi care în perioada sesiunii de Bacalaureat din vară vor susţine examene de admitere la universităţi din străinătate.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal - 37, atletism - 29, canotaj - 21, lupte - 17, judo - 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros.

De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase - fizică, cinci - informatică şi unul - geografie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ