BAC 2013. Cum sunt subiectele la proba de Competenţe Digitale

| 13 iun, 2013

BACALAUREAT 2013. Peste 187.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de Bacalaureat. După ce au trecut de probele orale de limba română şi limba maternă, elevii vor fi evaluaţi, între 17 şi 21 iunie, la proba de competenţe digitale.

BACALAUREAT 2013. Timp de cinci zile, absolvenţii de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureatul vor trece prin proba de competenţe digitale. Această probă are statut de probă obligatorie în cadrul examenului de bacalaureat, pentru elevii de la toate filierele şi profilurile. Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, scrie România TV.

Un subiect va conţine un număr de aproximativ 15-20 de itemi care vizează competenţe în următoarele domenii:

  • Concepte de bază privind sistemele de calcul
  • Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor. Sisteme de operare
  • Procesoare de texte
  • Procesoare de calcul tabelar
  • Prezentări
  • Baze de date
  • Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet

VEZI CUM ARATĂ O VARIANTĂ DE SUBIECT:

Model subiect BAC 2013: Competenţe digitale, fişa A

Model subiect BAC 2013: Competenţe digitale, fişa B

Competenţe digitale, BAC 2013, Barem de corectare

Intervalul de timp alocat pentru rezolvarea unui subiect este de maximum 90 de minute, 15 minute pentru FIŞA A şi 75 de minute pentru FIŞA B.

Accesul la reţeaua de Internet a elevilor este permisă numai în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care se recomandă rezolvarea cerinţelor specifice.

Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează:

  • 0-25 de puncte: utilizator începător
  • 26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu
  • 51-74 de puncte: utilizator avansat
  • 75-100 de puncte: utilizator experimentat

După proba de competenţe digitale, elevii vor trece la proba orală la o limbă de circulaţie internaţională, care este programată între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise sunt programate după cum urmează: 1 iulie - limba şi literatura română, 2 iulie - limba şi literatura maternă, 3 iulie - proba obligatorie a profilului şi 5 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După soluţionarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ