Remus Pricopie: Probabil că a fost descurajantă seriozitatea cu care s-a organizat bacalaureatul

| 13 iun, 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat joi seară la TVR că elevii care nu s-au înscris la examenul de bacalaureat au fost probabil descurajaţi de seriozitatea cu care a fost organizat examenul în ultimii ani, dar şi de faptul că subiectele din anul 20011 şi 2012 nu au fost totdeauna corelate cu ceea ce elevii au învăţat la şcoală.

Demnitarul a precizat că procentul celor care nu s-au înscris la prima sesiune a bacalaureatului nu este de 25% cum a apărut în presă, ci de 14,6%, potrivit agerpres.

"Nu sunt 25% de elevi din clasa a XII-a care nu participă la examenul de bacalaureat, procentul este mult mai mic. Vorbim de 85,24% dintre elevii înscrişi în septembrie care s-au înscris la bacalaureat. Deci practic am avut 173.625 elevi din clasa a XII-a în septembrie, iar acum înscrişi la bacalaureat vorbim de 147.992 din promoţia curentă. La acest cifre se adaugă cei din anul trecut şi în felul acesta ajungem la 180.000 de înscrişi la bacalaureat. Faptul că nu este 25% pierdere şi vorbim de 14,6% tot este un procent mare. Procentele nu sunt atât de mari. Sunt probleme pe care trebuie să le analizăm. Probabil că a fost descurajantă şi anul trecut şi acum doi ani seriozitatea cu care s-a organizat examenul, pe de o parte. Pe de altă parte, probabil că a fost descurajant faptul că subiectele nu au fost totdeauna corelate cu ceea ce elevii au învăţat la şcoală. Şi de aici începe discuţia despre diferenţierea subiectelor în funcţie de programele pe care fiecare elev le are", a explicat ministrul Educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ