Veste bună pentru Dinu Patriciu

| 12 feb, 2014

Banca lui Dinu Patriciu a urcat pe locul al treilea în topul băncilor din Georgia în funcţie de active, conform ultimului raport financiar al băncii.

În 2013, activele băncii au crescut cu 54,3% după ce în 2012 înregistrase o creştere de 14,4% şi de 38,1% în 2011.

Liberty Bank avea la 31 decembrie 2013 active totale în valoare de 745,6 milioane de dolari. De la momentul cumpărării de către Patriciu, activele băncii au crescut cu peste 365%.

Trebuie menţionat de asemenea că la momentul intrării lui Patriciu în acţionariat, banca era pe locul al şaptelea în topul băncilor din Georgia.

Pe 19 septembrie 2009, Patriciu a preluat controlul (91,218% din acțiuni) Băncii Poporului din Georgia (People’s Bank of Georgia) prin intermediul vehiculului de investiții Liberty Capital LLC, deținut în totalitate Liberty Investments Holding BV înregistrat în Olanda, tranzacția fiind anunțată cu trei zile mai târziu.

Practic, acum în septembrie se împlinesc 4 ani de când Patriciu a preluat banca din Georgia, iar cifrele arată că activele totale au crescut de la momentul preluării cu 360%, în timp ce creditele au crescut cu peste 550%. Cea mai mare creştere o au depozitele care, de la momentul preluării au crescu cu peste 600%.

Citeşte mai mult pe Capital.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ