Baronul de Bacău, Romeo Stavarache, învârtea din stilou „afaceri” de sute de mii de euro

| 28 iun, 2014

Romeo Stavarache, unul dintre apropiații lui Traian Băsescu și Crin Antonescu, a fost reținut de către DNA pentru luare de mită.

„Afacerile” de sute de mii de euro pe care le învârtea din stilou în Moldova vor fi cercetate sub control judiciar, în urma informațiilor oferite de Curtea de Apel Bacău. Baronul se afla în vizorul organelor penale de ceva vreme, însă, coincidență sau nu, a fost săltat de procurori chiar cu o zi înainte de congresul PNL.

Primarul Bacăului se află pe lista infractorilor în urma mitei de peste 2,3 milioane de lei, pe care ar fi primit-o de la patru oameni de afaceri. Însă edilul PNL nu este la primul caz în care este trimis în judecată.

În luna aprilie, tot procurorii anticorupție l-au reținut pe Romeo Stavarache pentru aprobarea ilegală a unui contract de vânzare - cumpărare, unde anchetatorii susțin că dosarul era incomplet și nu respecta ordinea de prioritate a solicitanților de locuințe din fondul locativ de stat.

Numai că în agitația creată de demersurile efectuate de către DNA, baronul de Bacău nu a ratat ocazia de a trece pe la „prietenul” său, Președintele Traian Băsescu. Conform ActiveNews, Romeo Stravarache a solicitat și beneficiat de o întâlnire privată cu șeful statului, cu o lună înainte de a fi reținut de către DNA.

Astfel, firele ce pornesc de la Palatul Cotroceni și se fac ghem la Bacău arată o coincidență stranie – doar cu o zi înainte de congresul PNL, primarul Romeo Stravarache este săltat de procurorii DNA.  Oare acestă „vâlvă” -  dosare scandaloase ieșite la lumină zilele acestea- să aibă drept scop diminuarea credibilității primarului PNL, care este un apropiat al lui Crin Antonescu?

Lupta pentru putere din PNL, în care Traian Băsescu încearcă din răsputeri să tragă sforile, va decide într-o bună măsură soarta „războiul” din toamnă. Crin Antonescu își strânge oastea pentru prezidențiale, prin întâlnirile de taină cu liderii PNL care i-au rămas fideli, deoarece fostul președinte PNL a dat semne publice zilele acestea că dorește să revină în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Aceasta este o veste proastă mai ales pentru Klaus Iohannis, care se pregătește să fie „uns” drept noul lider al liberalilor și se așteaptă la nominalizarea pentru candidatura la prezidențiale. Dar, din păcate pentru acesta, Crin Antonescu are o întreagă strategie ascunsă prin care să forțele renominalizarea sa pentru Cotroceni, iar cheile puterii din PNL sunt din nou în mâinile lui Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ