Romeo Stavarache rămâne în arest până pe 22 august, a decis Curtea de Apel Bacău

| 28 iul, 2014

Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, rămâne în arest preventiv până pe 22 august, a decis, luni, o instanţă a Curţii de Apel Bacău.

Avocaţii acestuia au anunţat, însă, că vor contesta decizia judecătorilor băcăuani la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată în urmă cu patru zile de procurorii DNA, împreună cu doi oameni de afaceri băcăuani, proprietari de firme media locale (televiziune şi ziar), acuzaţi de luare de mită. Stavarache este suspectat în cinci cazuri, Liviu Goian, administratorul televiziunii băcăuane 1TV, de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Cenuşă, patronul 'Ziarului de Bacău' -de două infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Citește și: Romeo Stavarache, trimis în judecată pentru luare de mită în valoare de peste 2,3 mil. lei

Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost arestaţi preventiv în data de 1 iulie, la solicitarea procurorilor DNA, după ce edilul a încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar. În seara zilei în care fuseseră reţinuţi pentru anchetă, în urma unei hotărâri luate de o instanţă a Curţii de Apel Bacău de cercetare a acestora în libertate sub control judiciar, la eliberarea din Arestul Poliţiei Bacău, cei trei au plecat în aceeaşi maşină, discutând mai multe ore la Stavarache acasă, deşi nu aveau voie să ia legătura unul cu celălalt.

Imediat după emiterea mandatului de arestare, Romeo Stavarache a fost suspendat din funcţie de prefectul judeţului, Dorian Pocovnicu, decizie urmată imediat de declanşarea acţiunilor legale pentru completarea echipei de conducere a primăriei Bacău, prin preluarea atribuţiilor primarului de către viceprimarul Vasile Tescaru, precum şi prin numirea unui viceprimar interimar.

Romeo Stavarache mai fusese trimis în judecată, în luna aprilie, tot de către DNA, într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ