Primarul Romeo Stavarache, închis la penitenciarul Bacău

| 04 aug, 2014

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost transferat din arestul Poliţiei Judeţene la Penitenciarul Bacău, odată cu încheierea urmăririi penale şi trimiterea în judecată în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Alături de edilul băcăuan, au fost transferaţi în Penitenciarul Bacău şi cei doi oameni de afaceri arestaţi preventiv pe 1 iulie 2014, conform procedurilor legale.

În fapt, autorităţile judiciare au decis mutarea celor trei băcăuani odată cu încheierea urmăririi penale în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi trimiterea acestora în judecată. Atât Stavareche, cât şi cei doi oameni de afaceri vor rămâne închişi în Penitenciarul Bacău cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, când se va judeca contestaţia la măsura prelungirii arestului preventiv cu un al doilea mandat de 30 de zile, dispusă în urmă cu o săptămână.

În 1 iulie, primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Curtea de Apel Bacău, după ce procurorii DNA solicitaseră acest lucru întrucât edilul a luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, în condiţiile în care era cercetat sub control judiciar. Măsura a fost contestată de edilul băcăuan la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă instanţa a respins cererea, printr-o hotărâre definitivă. Starea de arest preventiv i-a fost prelungită, la sfârşitul lui iulie, cu încă un mandat de 30 de zile, măsură contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi care se va judeca pe 8 august.

Stavarache fusese reţinut în 26 iunie de procurorii DNA, iar în aceeaşi zi Curtea de Apel Bacău a decis să fie cercetat sub control judiciar. De asemenea, instanţa a dispus ca Liviu Cenuşă şi Liviu Goian să fie cercetaţi tot sub control judiciar.

Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată, pe 25 iulie, a edilului din Bacău pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008-2011, suma totală pe care ar fi primit-o edilul băcăuan ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi şi patru corpuri de clădire, până la concurenţa sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacău, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ