Fost director în Ministerul Economiei, reţinut pentru luare de mită

| 15 iul, 2014

Gabriel Răzvan Toader, fost director general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din Ministerul Economiei, a fost reţinut marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi Stelian Vlăduţ Tulcan, reprezentant al unei societăţi comerciale, şi Argentina Carla Postolache, complicea lui Gabriel Toader.

Potrivit unui comunicat al DNA, în baza unor înţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 - mai 2012, Gabriel Toader, prin intermediul Argentinei Postolache, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către Stelian Tulcan a contravalorii unei cantităţi de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461 lei.

Pentru acest 'serviciu', în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, Gabriel Toader trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societăţii comerciale reprezentate de Stelian Tulcan, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22 mai 2012.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către Stelian Tulcan, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de Gabriel Toader la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda, judeţul Timiş.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Arad şi de cel al lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ