Academician anchetat de DNA pentru trafic de influenţă

| 16 iul, 2014

Academicianul Alexandru Bogdan, fost preşedinte al Fundaţiei 'Patrimoniu', s-a prezentat miercuri la sediul DNA, unde procurorii l-au anunţat că este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii de o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2006-2010, suspectul Alexandru Bogdan şi-a exercitat atribuţiile de preşedinte al fundaţiei în scopul de a favoriza colaboratorii Fundaţiei 'Patrimoniu', care şi-au asigurat astfel foloase necuvenite, constând, în esenţă, în neplata unor obligaţii contractuale.

Prin aceste acţiuni, desfăşurate cu ocazia administrării patrimoniului silvic şi funciar al Academiei Române, a fost prejudiciat atât patrimoniul privat, cât şi bugetul acestei instituţii.

Astfel, au fost favorizate mai multe persoane juridice, prin aceea că marea majoritate a contractelor au fost încheiate fără să fie respectate prevederile Statutului Fundaţiei 'Patrimoniu' şi fără să fie respectată procedura de avizare a actelor juridice încheiate de fundaţie, conform unei decizii a preşedintelui Academiei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ