Câte sute de milioane de euro are de recuperat statul de la INFRACTORI

| 16 iul, 2014

Aautorităţile ar trebui să primească de la inculpaţi peste 250 de milioane de euro doar în dosarele instrumentate de DNA în 2013.


În 2012 şi 2013, condamnările definitive date în procesele DNA au adus, pe lângă pedepse totalizând câteva mii de ani de închisoare, şi decizii prin care se recuperau peste 210 milioane de euro, scrie capital.ro. Cel puţin teoretic, aceasta este suma pe care trebuie să o plătească infractorii care au primit o sentinţă finală în dosarele instrumentate de DNA în ultimii doi ani. Iar cea mai mare parte a acestor bani (66% în 2012 şi 83% în 2013) ar trebui să ajungă în conturile statului.

De exemplu, doar de la George Becali, în celebrul caz "Valiza", statul a confiscat 1,7 milioane de euro. În alt proces de evaziune fiscală şi corupţie, finalizat în aprilie 2013, unde printre acuzaţi se afla şi Niculae Dinculeasa, şef serviciu în cadrul Ministerului Industriilor şi Resurselor, judecătorii de la Înalta Curte au decis ca inculpaţii să plătească ANAF peste 12 milioane de lei.

În alt dosar celebru, cel al senatorului Cătălin Voicu, magistraţii au hotărât să-i confişte demnitarului circa un milion de lei proveniţi din infracţiuni



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ