Zi decisivă pentru Gigi Becali. Instanţa decide astăzi dacă i se micşorează pedeapsa

| 13 aug, 2014

Magistraţii Tribunalului Constanţa urmează să se pronunţe, miercuri, cu privire la contestaţia depusă de George Becali faţă de perioada de executare a pedepsei la care a fost condamnat, sentinţă care nu va fi definitivă.

Becali a cerut în instanţă, în urmă cu peste o lună, să-i fie redusă cu şase luni pedeapsa pe care o are de executat, argumentând că, potrivit prevederilor noului Cod Penal, nu mai este incriminată acuzaţia de dare de mită ce i-a fost adusă în dosarul 'Valiza'.

În sala de judecată, George Becali a explicat că el a fost de bună credinţă în urmă cu şase ani, când a încercat să-i premieze pe jucătorii Universităţii Cluj pentru ca aceştia să-şi apere corect şansele în faţa jucătorilor de la CFR Cluj, astfel încât Steaua să câştige campionatul.

În dosarul 'Valiza', Becali a fost trimis în judecată în decembrie 2008, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce a încercat să dea 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul 'Valiza' şi în cel cu privire la sechestrarea persoanelor care i-au furat maşina.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ