Dosar ASF. Procurorii cer arestarea preventivă pentru Ilie Carabulea

| 16 iul, 2014

Dosar ASF. Procurorii DNA au formulat propunerea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu, cu măsura mai grea a arestării preventive a inculpatului Ilie Carabulea.

Dosarul ASF. Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, inculpatul Carabulea Ilie a încălcat în mod repetat obligațiile impuse de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prin încheierea din data de 19.06.2013.

Propunerea a fost înaintată Curții de Apel București.

Citeşte şi: Dan Radu Ruşanu şi Ilie Carabulea vor fi judecaţi în arest la domiciliu

Cu această ocazie, s-a dispus față de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.06.2014 până la 22.07.2014 (inclusiv).

Prin aceeași încheiere, Înalta Curte de Casație și Justiție a impus inculpatului Carabulea Ilie, următoarele obligații:

- de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară și a instanței în fața căreia se află cauza penală ce-l privește;
- să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de Cameră preliminară, sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
- să nu comunice cu ceilalți inculpați și să nu comunice cu martorii în prezenta cauză.

Citeşte şi: Antonescu în stenogramele scandalului de la ASF

Din probele administrate în cauză, a rezultat faptul că inculpatul Carabulea Ilie, în intervalul 24.06.2014-05.07.2014, a încălcat în mod repetat și sub diferite modalități obligațiile impuse de către Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel:
- a luat legătura și a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice în intervalul 24.06-05.07.2014, dar și prin intermediul unei alte persoane, cu inculpații: S.C. CARPATICA ASIG S.A. (prin reprezentanții legali), CRUDU ANA-INA, precum și cu mai mulți martori din dosar.

Totodată, începând cu data de 25.06.2014, inculpatul CARABULEA ILIE a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul S.C. CARPATICA ASIG SA., prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul S.C. CARPATICA ASIG S.A. și, implicit la activitatea desfășurată de inculpați și martori.

În aprilie procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CARABULEA ILIE (vezi comunicat nr. 508/VIII/3 din 25 aprilie 2014).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ