Arest la domiciliu pentru Ilie Carabulea; decizia nu este definitivă

| 12 mar, 2014

Magistrații Tribunalului București au admis cererea omului de afaceri Ilie Carabulea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în dosarul ASF- Carpatica, în care acesta este acuzat de corupție.

Decizia instanței nu este însă definitivă iar DNA poate face contestație, ce se va judeca la Curtea de Apel București.

Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pe 30 ianuarie, alături de Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ambii fiind puși sub acuzare în dosarul ASF-Carpatica.

Potrivit DNA, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib și Transcar, prin intermediul cărora deține și controlează în mod indirect societatea de asigurări SC Carpatica Asig SA, este acuzat de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, cumpărare de influență, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și la uz de fals.

DNA susține că Ilie Carabulea, Marian Mîrzac și Radu Mustățea, președinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, au constituit împreună cu alte persoane, în intervalul mai — iunie 2013, o asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

"Prin inițierea, respectiv, constituirea acestui grup infracțional, Carabulea și Mîrzac au reușit, în mod fraudulos, în perioada mai — decembrie 2013, să tergiverseze și să influențeze rezultatele unor controale dispuse de ASF față de societatea de asigurări deținută și controlată indirect de omul de afaceri, astfel încât să nu reiasă deficiențe grave. În acest scop, cei doi au recurs la cointeresarea financiară a mai multor funcționari ASF. Un alt obiectiv urmărit a fost acela de a menține societatea în mod fraudulos pe o poziție convenabilă în topul reclamațiilor privind activitatea acesteia pe anul 2013 și, implicit, creșterea artificială a gradului de încredere în raport cu potențialii clienți", susțin procurorii.

Ilie Carabulea l-a promovat, susținut și cointeresat financiar în mod constant pe fostul director Marian Mîrzac, funcție deținută în intervalul 16 mai 2012 — 23 aprilie 2013, pentru a fi ales în conducerea ASF.

Din poziția de membru neexecutiv în conducerea ASF, ocupată din 24 aprilie 2013, Marian Mîrzac a făcut demersuri pentru a asigura protecția societății deținute în mod indirect de Carabulea și pentru a evita suspendarea autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România, până la remedierea deficiențelor.

Finanțatorul grupării, Ilie Carabulea, l-a desemnat ca intermediar în relația cu Mîrzac pe Radu Mustățea, care avea rolul de a comunica rezultatele demersurilor lui Mîrzac, precum și informații confidențiale obținute de la acesta.

Gruparea a fost sprijinită de Ovidiu Ioan Cezar Giurgea și de un alt funcționar cu atribuții de conducere și execuție în ASF.

În acest dosar, au mai fost puși sub acuzare fostul șef al ASF Dan Radu Rușanu (arestat preventiv), Laura Chițoiu, soția fostului ministru Daniel Chițoiu, și Daniel Tudor, fost vicepreședinte al ASF.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ