Ilie Carabulea a încălcat regulile arestului la domiciliu şi se întoarce în arestul preventiv

| 23 iul, 2014

Dosar ASF. Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri cererea DNA de arestare preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, trimis în judecată în dosarul ASF-Carpatica.

Dosar ASF. Instanţa a admis solicitarea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv, motivul fiind că Ilie Carabulea a încălcat mai multe interdicţii impuse de instanţă.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.


Potrivit DNA, propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că, în intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat obligaţiile impuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin încheierea din data de 19 iunie.

Atunci s-a dispus faţă de inculpat înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, din data de 23 iunie până la 22 iulie.

Prin aceeaşi încheiere, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a impus lui Ilie Carabulea următoarele obligaţii: de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară şi a instanţei în faţa căreia se află cauza penală ce-l priveşte; să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de Cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi să nu comunice cu martorii în prezenţa cauză.

Procurorii DNA susţin că au probe care confirmă faptul că, în intervalul 24 iunie - 5 iulie, Ilie Carabulea a încălcat în mod repetat şi sub diferite modalităţi obligaţiile impuse de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, el luat legătura şi a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice, dar şi prin intermediul unei alte persoane, cu inculpaţii: SC Carpatica Asig SA (prin reprezentanţii legali), Ana Ina Crudu, precum şi cu mai mulţi martori din dosar.

Totodată, începând cu data de 25 iunie, Ilie Carabulea şi-a instalat la domiciliu un sistem de monitorizare conectat la serverul SC Carpatica Asig SA, prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul acestei societăţi şi implicit la activitatea desfăşurată de inculpaţi şi martori.

Ilie Carabulea a fost arestat la începutul lunii martie, împreună cu fostul preşedinte al ASF Dan Radu Ruşanu şi Marian Mîrzac, fost membru neexecutiv al conducerii ASF, măsură revocată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis ca ei să stea în arest la domiciliu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ