Antonescu în stenogramele scandalului de la ASF

| 10 mar, 2014

Apariția numelui președintelui PNL în dosarul de corupție deschis de către DNA poate schimba cursul anchetei, întrucât liderul liberal nu a fost neștiutor în ceea ce privește scandalul.

În lupta taberelor din PNL pentru a controla Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Președintele PNL Crin Antonescu este „principalul subiect” prin intermediul căriua s-ar fi putut reuși, în parte, să se elimine din adversarii nedoriți ale celor de la conducere. În stenogramele citate de postul România Tv din dosar este surpinsă o discuție din care reies detalii despre intervențiile la Crin Antonescu pentru „a creiona parcursul ordonanței de Guvern”.

Se pare că fostul Președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) Daniel Tudor ar fi încercat să blocheze Ordonanța de Urgență pentru care fostul ministru liberal Daniel Chițoiu și șeful ASF Dan Radu Rușanu au intrat sub urmărire DNA.

Intervenția pe lângă Președintele PNL Crin Antonescu prin intermediul soției sale, Doina Tudor, conform interceptărilor procurorilor DNA, a fost singura soluție a lui Daniel Tudor pentru a se aigura că nu este eliminat din competiție.

OUG a fost inițiată de către fostul ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu, în sedința de Guvern din 16 octombrie 2013, și conținea condiții suplimentare pentru candidații la funcția de conducere a ASF, având ca drept scop, conform procurorilor DNA, descalificarea unei persoane care nu era agreată de către Ilie Carabulea - în spetă, Daniel Tudor.

Numai că tabăra adversă (Daniel Tudor și soția sa, care e senator PNL) plănuiau să preia controlul asupra organizării interne din ASF, prin încercarea de a-l convinge pe Crin Antonescu să demareze acțiuni pentru a nu fi schimbată conducerea instituției.

Daniel Tudor se apără prin explicația că a vrut doar ca Antonescu să ia act de acestă ilegalitate comisă în sistem, cu scopul de a se găsi o soluție pentru eliminarea acestei nereguli.

Așadar, apariția numelui președintelui PNL în dosarul de corupție deschis de către DNA poate schimba cursul anchetei, întrucât liderul liberal nu a fost neștiutor în ceea ce privește scandalul, iar din discuția purată cu senatoarea Doina Tudor este reliefat faptul că acesta înclina spre blocarea OUG-ului.

Rămâne de văzut dacă liderul PNL a luat acționat în acest sens și în ce mod. În orice caz, acest scandal reprezintă un risc foarte mare pentru viitorul candidal la prezidențiale, Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ