UPDATE Traian Berbeceanu, trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru spălare de bani şi luare de mită

| 16 iul, 2014

Traian Berbeceanu, fostul comisarul-şef al BCCO Alba Iulia, a fost trimis miercuri în judecată de procurorii DIICOT, el fiind acuzat de mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

 

Citeşte şi: Cazul Berbeceanu pune la îndoială infailibilitatea procurorilor

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe şi Anca Rusu, acţionari ai SC Uranus Junior 2003 SRL, Ion Vasile Urs şi Mihai Adrian Mihalache, ambii acuzaţi de mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2011, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar şef şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu este acuzat că a sprijinit un grupul infracţional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupeţiu şi alte persoane.

Astfel, poliţistul a primit de la Gheorghe şi Anca Rusu un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceştia a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziţii domiciliare.

Citeşte şi: Neconcordanțele din cazul Berbeceanu: vinovat sau nu?

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în perioada mai - octombrie 2012, i-a divulgat lui Dorin Cupeţiu, prin intermediul lui Gheorghe Rusu, împrejurarea că în data de 10 mai 2012 se vor efectua percheziţii (în dosarul nr.71/D/P/2011 instrumentat la nivelul DIICOT - Alba-Iulia) la domiciliile lui Cupeţiu, Dan Balint, Călin Udrea şi Dorin Şionei.

De asemenea, Berbeceanu i-a spus lui Dorin Cupeţiu faptul că se vor efectua, în data de 8 octombrie 2012, percheziţii la domiciliul acestuia.

Procurorii DIICOT îl mai acuză pe poliţist că a disimulat adevărata natură a circulaţiei autoturismului marca VW Passat CC, creându-se aparenţa, contrară realităţii, a transmiterii acestui bun din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL către Berbeceanu în temeiul unei convenţii oneroase translative de proprietate materializate prin perfectarea unor înscrisuri falsificate, cunoscând că, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca mită.

De asemenea, Berbeceanu este acuzat că, în cursul anului 2011, i-a ajutat pe Gheorghe şi Anca Rusu să îşi însuşească fraudulos din patrimoniul SC Uranus Junior 2003 SRL autoturismul marca VW Passat.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Citeşte şi: Berbeceanu: Încă de când am fost arestat am avut încredere deplină în DNA

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ