Băsescu a pilotat un avion asupra căruia s-a tras

| 06 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a pilotat un avion F-16 asupra căruia s-a tras dintr-o aeronavă inamică, totul întâmplându-se în Turcia, în ultima zi a vizitei sale de stat, într-un simulator pentru instruirea piloţilor.

Vizitarea Centrului naţional de simulare pentru instruirea piloţilor pentru avioanele de luptă F-16 a fost ultimul punct de pe agenda vizitei de stat în Turcia a preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului român a primit, la sosirea la Centrul naţional de simulare pentru piloţi din Ankara o plachetă comemorativă şi un tablou cu stema României înconjurată de flori roşii.

Traian Băsescu a vizitat apoi, alături de membri ai delegaţiei, un hangar în care se aflau avioane F-16 pentru instruirea Forţelor Aeriene Turceşti.

Ulterior, şeful statului român a fost condus la simulatorul de zbor.

Oficialii militari turci i-au explicat preşedintelui cum trebuie să se aşeze, cum să îşi ţină picioarele, unde trebuie să se uite şi care sunt principalele comenzi ale aparatului de zbor.

După ce s-a aşezat, având în faţă bordul de comandă al avionului, preşedintele a intrat în simulatorul propriu-zis - o cupolă care simulează tot ce vede pilotul în jurul său în timpul zborului.

Lângă şeful statului s-au aflat în permanenţă cei doi oficiali militari turci, care i-au explicat ce trebuie să facă şi în ce situaţie de zbor se află. Ei i-au spus preşedintelui că are în dreapta o aeronavă şi că trebuie să întoarcă avionul pentru a se feri de aceasta. Pe ecranul simulatorului s-a văzut că asupra avionului în care era preşedintele s-a tras.

"Într-o aeronavă reală aş fi mort acum", a spus preşedintele râzând.

La final, după câteva minute, preşedintele le-a mulţumit celor care l-au însoţit în simularea de zbor şi a ieşit din simulator.

La ieşirea din Centrul naţional de simulare pentru instruirea piloţilor preşedintele s-a fotografiat alături de membrii delegaţiei şi de reprezentanţii instituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ