Băsescu: Am solicitat începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Cristian David

| 19 noi, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri că a solicitat începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Cristian David, arătând că decizia sa nu înseamnă că acesta este vinovat.

'Un alt subiect vizează solicitarea pe care am făcut-o astăzi pentru începerea urmăririi a fostului ministru Cristian David. (...)
Decizia mea nu înseamnă că dl Cristian David este vinovat, el va merge în faţa procurorilor pentru a clarifica dacă a primit mita de 500.000 de dolari', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

El a indicat că în documentaţia trimisă de Parchetul General, provenită de la DNA, se arată că David ar fi suspect pentru încasarea unei mite de 500.000 de euro pentru a înlesni emiterea de către un prefect a unui titlu de proprietate pentru o suprafaţă de teren intravilan de 15 hectare.

Pe 10 noiembrie procurorul general Tiberiu Niţu i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu cererea DNA privind ridicarea imunităţii lui Cristian David, fost ministru al Internelor, într-un dosar în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani.

'Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui României declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de David Cristian, fost ministru al Internelor şi Reformei Administrative, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi spălare de bani pentru faptele descrise în referatul întocmit de procurorul de caz', se arăta într-un comunicat al Parchetului General. 

Potrivit DNA, ministrul David Cristian ar fi pretins în anul 2007 iar la 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunţător pentru a-şi exercita atribuţiile de îndrumare şi coordonare a activităţii prefecţilor într-o modalitate care să asigure emiterea de către Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat în intravilanul municipiului Buzău.

'Pentru a masca originea sumei primite cu titlu de mită şi pentru a evita tragerea la răspundere penală, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive între persoanele implicate în săvârşirea infracţiunilor de corupţie', susţin procurorii.

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie care efectuează cercetări în cauză, precum şi copii ale dosarului de urmărire penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ