Cine este judecătorul care l-a arestat pe ministrul Cristian David

| 22 ian, 19:26

Fostul ministru al Internelor şi Reformei Administrative (în perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008), Cristian David a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Mandatul a fost emis de judecătorul Marius Dan Foitoş, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României şi poate fi atacat cu contestaţie, la aceeaşi instanţă.

Marius Dan Foitoş este judecătorul care l-a avut în atenţie, anul trecut, şi pe Avraham Morgenstern, cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în dosarul campusului social „Henri Coandă“. Mai precis, Marius Dan Foitoş a respins o cerere formulată de Avraham Morgenstern de înlocuire a controlului judiciar, informează ziuaconstanţa.ro.

Foitoş a fost numit judecător al Curţii Supreme prin decret prezidenţial, în luna iunie 2013. Judecătorul este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj, promoţia 1995 şi a deţinut, printre altele, şi funcţia de procuror-şef al Biroului de Criminalistică din cadrul Secţiei de Urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General al României.

Cristian David este acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

În cauză, procurorii DNA au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Citeşte şi: REFERAT DNA: Noi detalii ies la iveală despre mita primită de Cristian David. Cum prefera fostul ministru să primească banii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ