Băsescu cântă Deutschland uber alles

| 17 iul, 2014

Încheierea mandatului la Cotroceni a lui Traian Băsescu bate cu paşi repezi la uşă. Speriat de iminenta pierdere a imunităţii, Băsescu încearcă tot felul de jocuri de poziţionare, doar-doar să se pună la adăpost în eventualitatea unei ameninţări judicare.

Prezent la Reuniunea extraordinară a Consiliului European, Băsescu a încercat să se gudure pe lângă mai marii Europei, în speranţa de a fi băgat în seamă. Dar poate cel mai mult, preşedintele în exerciţiu al României a încercat să între în vorba şi în graţiile Angelei Merkel. Acest lucru este dovedit şi de imaginile cu cei doi de la eveniment, publicate ostentativ pe contul de socializare al preşedintelui “nostru”, Traian Băsescu. Schimbul de replici absolut firesc dintre Băsescu şi Angela Merkel a fost încercat a fi portretizat pe pagina de Facebook a preşedintelui, drept o importantă ipostază tete-a-tete cu cancelarul german. Ce-i drept, preşedintele a încercat din răsputeri să-i dea cât mai mult târcoale Angelei Merkel.

Citeşte şi Băsescu: Reducerea CAS este de dorit dacă sunt identificate clar sursele bugetare de compensare

De altfel, linguşelile germano-file au fost pregătite de la Bucureşti, atunci când Băsescu s-a lansat în elogii aduse neamţului Klaus Iohannis. Prezent la B1 TV, Băsescu a declarat că Iohannis are cele mai mari şanse de a câştiga prezidenţialele, cu condiţia ca acesta să fie susţinut de toată dreapta.
“Eu zic că are şanse să câştige Iohannis, cu condiţia să aibă toată dreapta susținându-l”, a spus Băsescu, precizând că nu vede niciun motiv ca liderul PNL să nu aibă această susţinere, a spus Băsescu, subliniind că este esenţial ca până la alegerile prezidenţiale să fie o formulă de cooperare între toate forţele politice de dreapta.
La fel precum unele personaje din mitologia greacă, Băsescu ar fi în stare să-şi înghită propriul copil, orice ca să nu fie doborât de pe tron. Desigur că în cazul de faţă, nu ne referim la propriile odrasle, ci la copilul său de suflet, Mişcarea Populară. Conturându-şi şi mai mult un portret servil în faţa Angelei Merkel, Băsescu s-a trezit să transmită de la Bucureşti, osanale potențiabilului prezidenţiabil Klaus Iohannis, care, împarte întâmplător aceleaşi origini cu cancelarul german, turnând în acelaşi timp şi mai mult plumb în picioarele candidatului PMP.
De altfel, dacă mai era nevoie de vreo dovadă, acum este aproape clar rolul strict decorativ al “prezidenţiabilului” Cristian Diaconescu. Chiar şi în eventualitatea pur teoretică în care fostul consilier prezidenţial şi-ar asuma într-un mod sincer candidatura pentru Cotroceni, înlăturarea să va fi făcută rapid şi silenţios, atunci când, desigur, interesele “drepte unite” o vor cere. Scheiße !

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 iul, 2014
cacarau
Fa proasto,de ce nu-ti versi laturile la latrinele de antene,ca poate acolo te baga cineva in seama!
18 iul, 2014
Elena Constantina-ziarista
Dle,imi cer scuze...
am incercat si acolo,dar e haznaua plina..
aici de bine de rau Dl Sultanescu o goleste zilnic..
multumesc
18 iul, 2014
lol
dupa limbajul ,banuiesc al Dnei Sultanescu:
"gudura","tarcoale","linguseli",ar parea ca ii plac animalele...
daca ma uit pentru cine presteaza,se explica
cel mai mult imi displace cand ridica piciorul si-si marcheaza teritoriul.
nu face treaba mica,face treaba mare,adica articolul asta....
17 iul, 2014
lelea parascheva
licuriciu/
.... daca licuriciu/ de peste ape are unele rezerve fata de Domnu/ Presedinte Traian Basescu, uite ca mai sint licurici si/n Europa, asa ca .... da/i si lupta, da-i si lupta ..... , iar voi nu uitati: Sa traiti! Bine?, - vorba celui mai iubit fiu al poporului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ