Băsescu de la boicot la milogire pentru prezență

| 25 mai, 2014

Președintele „tuturor” românilor face un apel disperat pentru prezență la vot și bineînțeles pentru feblețea sa de partid PMP, cu doar o zi înainte de scrutinul de astăzi. Ce făcea Băsescu în urmă cu 2 ani? Se milogea de români să nu participe la referendumul pentru demiterea sa, deci monta un boicot de toată frumusețea împreună cu PDL.

Băsescu își calculează de fiecare dată șansele. Trebuie să înțelegem rapid că astăzi pentru Băsescu nu este în joc noua formulă a Parlamentului European, nu este în joc viitorul României în Europa este în joc viitorul său politic. Un procent mare pentru PMP face ca Băsescu să continue să conteze în politică. Acum poate se explică și mesajele taberei anti-Băsescu care îndeamnă la un vot hotărât împotriva reprezentanților lui Băsescu în PE.

Atunci când interesul i-a servit Băsescu a ieșit în repetate rânduri să roage românii să nu vină la vot să stea frumos acasă, acum Băsescu îi roagă pe români să vină alături de el. Oare mai ține?

Prezența până la această oră este destul de redusă, aproximativ 4% în media pe țară, se pare că alegerile vor avea o prezență destul de scăzută. Rezultă că românii nu îl mai ascultă pe Băsescu.

Miza acestor alegeri este mai mare decât cred în acest moment cei mai mulți electori. Reașezarea politică a forțelor din România se va produce imediat după comunicarea primelor rezultate. Vă garantez că acest moment este foarte așteptat de Băsescu și ai lui. Două sau 3 locuri în PE câștigate de PMP și cam tot la fel pentru PDL vor naște un front nou al regimului Băsescu.

Toate mesajele de luptă împotriva acestui regim, mesajele la are Antonescu și PNL a renunțat sunt cât se poate de actuale. Asta nu realizează foarte mulți români care cred că meciul se termină odată cu sfârșitul acestui an. Nu este așa, regimul Băsescu continuă să existe prin fiecare vot de încredere cu care îl legitimează electoratul. Europarlamentarii PMP sunt cei care vor denigra România atunci când interesele lui Băsescu o cer, europarlamentarii PMP și poate unii PDL sunt o extensie a lui Traian Băsescu. Așa se explică încă o dată apelurile anti-băsiștilor și montarea unei teme foarte reale de luptă împotriva regimului Băsescu-Udrea-Boc-Antonescu.

Apelurile lui Băsescu către români nu mai au un ecou foarte mare dar voința acestui personaj și capacitatea de a face rău nu trebuie subestimată nici la aceste alegeri, nici după aceste alegeri, nici măcar după terminarea mandatului său la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ