PE: Martin Schulz este încrezător că SPD va obţine un rezultat bun la europarlamentare

| 25 mai, 2014

Candidatul Partidului Social-Democrat german (SPD) la alegerile europarlamentare şi totodată cel al Partidului Socialiştilor Europeni (PES) la preşedinţia Comisiei Europene, Martin Schulz, s-a declarat duminică încrezător că formaţiunea sa va înregistra un rezultat bun, după înfrângerea de la legislativele germane de anul trecut, exprimându-şi în acelaşi timp speranţa într-o participare ridicată la vot, consemnează agenţia EFE

'Am simţit un curent în favoarea noastră în ultimele zile', a afirmat Schulz în faţa presei, alături de soţia sa Inge, după ce a votat în colegiul său electoral din localitatea Wurselen. El are în program o deplasare la Berlin în cursul după-amiezii, iar apoi va pleca la Bruxelles.


Cât despre cancelarul Angela Merkel, ea a decis să voteze după prânz, fiind aşteptată la secţia de vot din colegiul ei berlinez în jurul orei locale 15:00.


Conform ultimelor sondaje, intenţiile de vot pentru SPD ar depăşi 25,7%, cât a obţinut formaţiunea la scrutinul legislativ din luna septembrie. Însă, potrivit aceloraşi sondaje, conservatorii cancelarului Merkel au un avans de circa zece procente.


În luna februarie, Curtea Constituţională germană a decis suprimarea pragului electoral pentru alegerile europarlamentare (menţinându-l însă pe cel pentru alegerile interne). În consecinţă, eurodeputaţii germani vor fi aleşi pe baza unui sistem proporţional pur, doar în funcţie de numărul de voturi obţinut de formaţiunile lor, fapt ce poate avantaja formaţiunile mici.


Dacă previziunile din sondaje se vor adeveri, în urma eliminării acestui prag formaţiunea eurosceptică Alternativa pentru Germania (AfD) ar putea obţine locuri în Parlamentul European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ