EUROPARLAMENTARE 2014. PNL depune o plângere la poliţie după ce Gabriela Szabo a anunţat cu cine a votat

| 25 mai, 2014

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PNL va depune o plângere la Poliţie pe numele ministrului Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo pentru că a anunţat, în incinta secţiei de votare, numele partidului cu care a votat, a anunţat coordonatorul Departamentului de analiză şi direcţii strategice al PNL Dan Mihalache, duminică, într-o conferinţă de presă.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. 'Cel mai flagrant caz de încălcare a legislaţiei electorale transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita dnei candidat la colegiul din Ilfov, doamna ministru Gabriela Szabo, care nu a învăţat, din păcate, că, atunci când află în incinta unei secţii de votare, nu poate să enunţe, să exprime numele partidelor sau Alianţei politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru şi în incinta secţiei de votare şi în perimetrul, în afara acestei incinte, şi ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislaţiei electorale', a spus Mihalache.

Întrebat dacă va depune plângere la Poliţie pe numele Gabrielei Szabo, Mihalache a răspuns: 'Da! Asta e, trebuie să înveţe!'

El a admis că şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat de asemenea cu cine a votat, este supus aceleiaşi legislaţii.

Reprezentantul PNL a afirmat că, într-o situaţie de încălcare a legislaţiei electorale s-a aflat şi premierul Victor Ponta, sâmbătă seară, când a acordat un interviu unui post de televiziune.

'Premierul Ponta este şi el vinovat de încălcarea legislaţiei electorale prin interviul pe care l-a acordat aseară, în afara spaţiului campaniei electorale, unui post de televiziune, sub pretextul că acest interviu - ca şi cum noi am fi o naţiune de proşti - este dat în calitate de prim ministru şi nu în calitate de lider de partid. Credem că săptămâna viitoare, când lucrurile se vor mai linişti, Consiliul Naţional al Audiovizualului va trebui să decidă asupra acestei încălcări a legislaţiei, flagrante după părerea noastră', a comentat Mihalache.

El a mai cerut încetarea presiunilor pe care PSD 'le face în judeţul Giurgiu'.

'Acolo, domnul senator Bădălău ameninţă reprezentanţii PNL că vor fi arestaţi, luaţi cu duba, încearcă să schimbe reprezentanţi în secţiile de votare şi vreau să-i transmit pe această cale domnului senator Nicolae Bădălău că povestea cu duba i se poate aplica şi lui dacă nu se linişteşte şi nu asigură desfăşurarea normală a procesului de vot', a mai spus Mihalache.

Reprezentatul PNL a mai susţinut că judeţul Olt 'tinde să devină un lider de top în ceea priveşte turismul electoral şi diverse manevre mai mult sau mai puţin frauduloase', dând ca exemplu comune întregi care au nevoie de urne mobile.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, deputatul PNL Răzvan Mironescu a atras atenţia că 'de la ora 7,00 zone limitrofe ale sectorului 1 Chitila şi Pajura au fost luate cu asalt de grupări de interlopi cu maşini cu înmatriculate în Bulgaria şi cu aspect specific care au coordonat în mod organizat grupuri de cetăţeni din judeţele Prahova Ilfov şi Dâmboviţa care au votat în număr mare'

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ