PE Geoană: Am votat pentru ieşirea României de la periferia UE

| 25 mai, 2014

Înaltul Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice şi Diplomaţie, Mircea Geoană, a votat duminică la Liceul 'Jean Monnet', alături de soţia sa Mihaela şi fiica sa Ana Maria, care a votat pentru prima oară

Geoană a dorit să precizeze că a votat în primul rând pentru ieşirea României de la periferia Uniunii Europene, dar şi cu gândul la alegerile prezidenţiale din Ucraina care au loc în aceeaşi zi.

'Am votat în primul rând pentru o voce puternică şi competentă a României în Europa, am votat pentru ieşirea României de la periferia UE, pentru o Europă care să îşi păstreze solidaritatea, să poată să se relanseze economic, să creeze locuri de muncă. De asemenea, am votat şi cu un gând de speranţă, şi de dorinţă, de linişte şi calm pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. Chiar dacă nu este votul nostru, este cel mai important vecin al nostru şi sper că cea mai mare putere de la Răsărit să-i lase pe ucraineni să-şi aleagă preşedintele în condiţii decente de legitimitate', a declarat Geoană.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot în Europa, Mircea Geoană consideră că aceasta este în declin.

'Primele alegeri europene au adus peste 70% din europeni la vot, acum sunt în medie 43%, în România din păcate am avut medii şi mai proaste. Sper să vină lumea la vot şi mă adresez în principal celor care sunt mai tineri şi celor care votează pentru prima oară pentru Europa, aşa cum este fetiţa mea. Şi cred că şi mulţi alţii, chiar dacă sunt dezamăgiţi de politică, de politicieni, de modul în care funcţionează România trebuie să înţeleagă că este o miză mult mai importantă. Şi cred că merită un sfert de oră din viaţa fiecăruia pentru a influenţa destinul Europei', a mai afirmat Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ