PE: Ion Iliescu consideră că este foarte important ca românii să vină la vot

| 25 mai, 2014

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine că este foarte important ca românii să se prezinte duminică la vot, astfel încât România să-şi consolideze statutul de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene în cadrul legislativului european

Fostul şef de stat, care a votat la Liceul Jean Monnet în jurul orei 11,00, a precizat că a optat pentru 'un grup reprezentantiv, puternic, format din oameni cu experienţă în cadrul PE şi care a jucat un rol foarte activ în Parlamentul European'.

'Nu doar în România, ci şi în toate ţările membre, chiar în ţări mai vechi membre ale UE, prezenţa la vot e tot mai limitată, iar asta nu este bine. Şi noi trebuie să ne afirmăm tocmai această calitate de membru UE. (...) Am votat cu satisfacţia că avem un statut nou - de membru cu drepturi depline al UE', a declarat Ion Iliescu.

El a dorit să-şi exprime, în context, satisfacţia pentru evoluţia pe care a avut-o România în toţi aceşti ani. 'Iar acum să fim într-adevăr în măsură, prin tot ce facem în ţară, să fim un membru dinamic al comunităţii europene, să consolidăm acest statut. Pe de altă parte, aş vrea ca prin contribuţia noastră să consolidăm locul şi rolul grupului socialist şi social democrat din PE, a stângii europene, pentru că asta răspunde aspiraţiilor, intereselor celor mai largi categorii de oameni - locuri de muncă pentru toată lumea, statut egal în comunitatea europeană, consolidarea poziţiei noastre economice, sociale, dar şi al rolului nostru politic în comunitate', a argumentat fostul şef de stat.

Ion Iliescu a venit singur la vot, precizând că soţia sa Nina va vota în cursul zilei, într-un moment pe care şi-l va alege singură. 'Ei nu prea îi place să mă însoţească. Sigur că da (n.r. - va vota), va decide ea când', a precizat liderul social democrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ