Geoană: Numele meu, pe lista foarte scurtă de potenţiali candidaţi PSD. Vedem dacă Ponta vrea premier

| 04 iun, 2014

Mircea Geoană a declarat, miercuri, că numele său figurează pe lista „foarte scurtă” de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale, el arătând că viitorul candidat va fi decis cu calm şi înţelepciune şi că trebuie discutat şi cu Victor Ponta despre intenţia declarată a acestuia de a rămâne premier.

Întrebat dacă ia în calcul ca la Congresul PSD din septembrie să supună acestui for intenţia sa de a candida la prezidenţiale, Geoană a precizat: „Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă”.

„Va trebui să discutămşi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 - care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 - se păstrează sau nu”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că numele lui se află pe lista scurtă cu eventuali candidaţi PSD. „Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursă politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de potenţiali cadidaţi PSD”, a subliniat senatorul social-democrat.

El a spus că alegerile prezindeţiale reprezintă momentul adevărului în care, dincolo de voturile partidelor politice, contează foarte mult persoana candidatului şi dacă acel om poate într-adevăr să anime şi să inspire voturile a încă câteva milioane de români care nu au venit la alegerile europene. „În 2012, USL în ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 în 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de încă cel puţin trei milioane”, a spus Geoană.

El a mai spus că orice formulă de candidat din afara PSD nu are niciun fel de şanse să se realizeze din simplul motiv că voturile membrilor, simpatizanţilor, votanţilor PSD nu sunt tranzacţionabile. „E o himeră să crezi că cineva venit din exteriorul partidului poate să obţină cele trei milioane de voturi pe care partidul în mod constant le obţine la alegerile prezidenţiale. E adevărat că acel candiat PSD care va fi desemnat în forurile noastre statutare va trebui să fie capabil să obţină voturile proprii şi cele peste două milioane de voturi care trebuie în plus pentru a câştiga turul doi. Eu în 2009 am demonstrat că aceste voturi pot fi obţinute şi vom decide cu calm şi cu înţelepciune în interiroul partidului care este cea mai bună formulă pentru candidatul PSD”, a mai spus Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ