Geoană: Nu este nicio diferenţă între Antonescu astăzi şi Stolojan în 2009

| 26 mai, 2014

Senatorul PSD Mircea Geoană susţine că liderul PNL, Crin Antonescu, are 'vocaţia trădării, a forţat ruperea USL, a obligat formaţiunea sa să trădeze toate angajamentele asumate în faţa alegătorilor Uniunii, iar acum, când se află într-un moment politic delicat, vrea să rupă partidul de familia ideologică a liberalilor europeni şi să îl transfere în barca Partidului Popular European (PPE)'.

'Printr-un singur gest, Crin Antonescu aruncă la coş o frumoasă istorie liberală care a supravieţuit comunismului şi chiar agitatei sale vieţi postdecembriste. Dacă ar fi consecvent cu noua identitate, PNL ar trebui să-şi schimbe şi denumirea în PLD. Şi atunci, ce diferenţă mai este între Stolojan în 2009 şi Antonescu în 2014? Niciuna', afirmă Mircea Geoană, conform unui comunicat remis luni AGERPRES.

În opinia senatorului social-democrat, mişcarea lui Crin Antonescu este una conjuncturală, care denotă o 'lipsă crasă de consecvenţă şi care ascunde disperarea liderului liberal în faţa rezultatului dezastruos înregistrat în scrutinul din 25 mai de PNL, ca urmare a strategiei pierzătoare pe care a impus-o partidului'. 

Mircea Geoană mai afirmă că, 'foarte probabil', Traian Băsescu nu este străin de această schimbare la 180 de grade a preşedintelui PNL. 

'De dragul lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a încercat să desfiinţeze USL şi a întors armele împotriva unui guvern al cărui program a fost revalidat inclusiv de către liberali acum trei luni de zile (...). De altminteri, mişcarea pe care Crin Antonescu încearcă astăzi să o impună PNL este copiată la indigo după demersul similar care l-a avut drept artizan pe Traian Băsescu, atunci când a forţat PD-ul să părăsească Internaţionala Socialistă pentru a se alătura PPE. Crin Antonescu dovedeşte prin acest gest, care vine în flagrantă contradicţie cu vocaţia istorică a PNL, că nu este nimic altceva decât o sosie a lui Traian Băsescu', mai precizează Geoană.

Pe de altă parte, senatorul social-democrat îl critică pe fostul preşedinte Ion Iliescu pentru tonul agresiv folosit la adresa lui Crin Antonescu: 'Acest gen de limbaj nu este demn de un fost preşedinte al României. Critica este justificată, invectivele nu. Crin Antonescu are un comportament inacceptabil din punct de vedere politic şi va fi sancţionat de către electorat, mai precizează Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ