Cătălin Ivan: Viitorul partid de dreapta nu va fi un pericol pentru PSD

| 04 iun, 2014

Viitorul candidat al PSD are prima şansă la alegerile prezidenţiale din toamnă. Iată ce declară la RFI purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan. El spune că formaţiunea sa nu se teme nici de fuziunea dintre PDL şi PNL, nici de varianta Klaus Iohannis-candidat la Cotroceni.

Cătălin Ivan crede că viitoarea formaţiune de dreapta "nu poate fi nici un pericol, pentru că în această formaţiune de dreapta pe care vor s-o constituie se află PDL-ul, un partid cu care ne-am luptat pe bună dreptate în toţi aceşti ani de zile, pentru că aflat la guvernare, a făcut foarte-foarte mult rău românilor şi PNL, care în doar câteva luni de zile a făcut cea mai mare trădare din istoria post-decembristă, a trădat de trei ori milioane de voturi. Este incredibil cum un partid care penaliza pe bună dreptate regimul lui Traian Băsescu, guvernările proaste anterioare, care se angajase să facă mult bine românilor, reuşeşte în trei luni de zile, poate chiar nici trei luni de zile, să dea toată puterea înapoi celor pe care i-a blamat şi cu care s-a luptat. La nivel local, prin alianţele cu PDL, PNL-ul face exact acest lucru, dă puterea înapoi celor de la PDL, în toate Consiliile Judeţene, Consiliile Locale, unde majorităţile s-au schimbat".

Klaus Iohannis, un pericol pentru PSD? "Nicidecum!"

Întrebat dacă o eventuală candidatură a lui Klaus Iohannis la prezidenţiale ar încurca planurile PSD, Cătălin Ivan a răspuns: "Nicidecum! Este evident că dreapta va avea un candidat. Nu ştim dacă va fi Klaus Iohannis sau alt lider de dreapta. Noi plecăm cu prima şansă. Pe 6 septembrie am anunţat că vom avea Congres. Până atunci vom încheia şi noi toate evaluările şi vom stabili cine va fi candidatul nostru în această bătălie. Oricare din lista scurtă pe care o avem va fi candidatul nostru pleacă cu prima şansă. Nu înseamnă că am câştigat deja bătălia. Nici înainte de acest proiect de coalizare a dreptei nu era sigură victoria, pentru că în turul doi al alegerilor prezidenţiale contează foarte mult candidatul, contează cum reuşeşte candidatul să ia dincolo de voturile formaţiunii politice pe care o reprezintă sau alianţei politice pe care o reprezintă şi alte voturi din dreapta şi alte voturi din zona nehotărâţilor".

De ce nu anunţă PSD-ul candidatul la alegerile prezidenţiale mai repede? "Pentru că nu avem nici o presiune în acest sens şi ar fi o greşeală strategică sau tactică. Nu ştim în acest moment cu cine intrăm în competiţie, aşteptăm să se liniştească lucrurile, să vedem care este adversarul posibilului nostru candidat şi atunci vedem care din cei trei-patru pe care-i avem în vedere va intra în competiţie cu acesta. În acest moment, PSD-ul stă foarte bine şi în teritoriu ca structură şi în preferinţele electoratului. E mult mai important pentru noi să meargă bine guvernarea şi să reuşim să arătăm românilor că ne ţinem de cuvânt, urmând să stabilim şi candidatul în septembrie", explică purtătorul de cuvânt al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ