Emil Boc vrea o fuziune prin comasare cu PNL

| 04 iun, 2014

Fostul preşedinte al Partidului Democrat-Liberal (PDL), primarul clujean Emil Boc, a declarat miercuri că nu este de dorit o fuziune prin absorbţie a democrat-liberalilor cu PNL, ci una prin comasare.

Formaţiunea nou înfiinţată ar putea să nu poarte numele niciunuia dintre partidele pe care le are în componenţă, consideră Boc şi să fie deschisă şi la alte organizaţii mai mici.

"O fuziune prin comasare ar lăsa deschisă poarta pentru toată lumea de pe partea dreaptă să vină într-un mare partid de dreapta. O fuziune prin absorbţie, din punctul meu de vedere, nu este cea mai bună soluţie, dar este decizia celor care până la urmă îşi asumă o asemenea răspundere, (...) vor fi sensibilităţi afectate, cel puţin în PDL, dacă se va decide să se meargă pe varianta PNL, şi ar închide opţiunea altor formaţiuni de dreapta de a putea să se coaguleze într-un mare partid", a declarat Emil Boc.

Acesta consideră că partidele care ar intra în componenţa noii formaţiuni politice ar trebui să îşi păstreze identitatea deoarece fiecare vine cu un portofoliu propriu şi cu un număr de procente câştigate la ultimele alegeri.

Primarul municipiului Cluj-Napoca consideră o mare formaţiune de dreapta ar putea fi o contrapondere la PSD.

Tag-uri: Emil Boc, pdl, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ