Pedeapsa electorală pentru PNL va fi cruntă

| 04 iun, 2014

La alegerile prezidențiale din iarnă, fuzioniștii de dreapta vor avea prilejul să constate pe propria lor piele că majoritatea românilor urăsc să li se forțeze mâna.

Cei care își imaginau că fuzioniștii lui Blaga și Iohannis pun țara la cale de dragul idealurilor unei drepte reunificate vor avea în curând o surpriză de rigoare. Știți cum se spune ”frate, frate, dar brânza e pe bani” și nici târguiala dintre PDL și PNL-ul corupt de Antonescu și soția nu a fost fără miză.

Surpriza maximă pentru spectaorii din interiorul și exteriorul scenei politice a venit în urma unui anunț alarmant făcut de liderul coaliției guvernamentale, premierul Victor Ponta: "Noi suntem în acest moment în opoziţie în majoritatea consiliilor judeţene. Până la urmă poate că e corect aşa, scena politică e echilibrată, la nivelul Parlamentului şi al Guvernului este o alianţă de centru-stânga, iar la nivel local domnul Blaga, cu 12%, conduce practic cam toate consiliile judeţene. E un echilibru politic care până la urmă nu e un lucru rău", a declarat primul-ministru Victor Ponta. Cu aceeiași ocazie, Ponta a detaliat că această situație incredibilă se întâmplă în foarte multe consilii județene ”pentru că au intrat mulţi consilieri liberali pe lista USL şi acum ce să facem? Asta e!".

Dar unde social-democratul încearcă să vadă cu optimism partea plină a paharului, electoratul s-ar putea să constate că a fost răsturnat în mod artificial și prin manevre subversive o formulă politică pe care românii au dorit-o și au impus-o prin vot.

Făcând schimbările acestea, liberalii și oamenii lui Băsescu riscă să determine în locul rezultatului scontat o reacție violentă și de sens contrar chiar din partea electoratului dezamăgit din respectivele zone.

Traian Băsescu, cel care a trimis în vara lui 2012 procurorii împotriva românilor care au votat masiv pentru demiterea sa, a fost ulterior depunctat la modul rușinos din punct de vedere electoral, semn că poporul nu uită și nu iartă, cel puțin nu cu ușurința cu care ar vrea unii sau alții.

Aceste majorități impuse artificial prin majoritatea consiliilor județene nu se vor mulțumi să admire peisajul și este de așteptat să depună cât de curând eforturi de sabotare politică extrem de vizibile în teritoriu. Din acest punct de vedere putem spune că manevra prin care PNL+PDL și-a adjudecat consiliile județene este o victorie  a la Pyrrhus, ale cărei consecințe se vor agrava pe măsură ce noua coaliție va încerca să-și fructifice pozițiile.

La alegerile prezidențiale din iarnă, fuzioniștii de dreapta vor avea prilejul să constate pe propria lor piele că majoritatea românilor urăsc să li se forțeze mâna.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
cantautor
se va redeschide OTV-ul poporului...
acolo,DD va fi judecatorul poporului...
Ponta va fi procurorul doctor al poporului
PNL va fi judecat si condamnat in numele poporului care nu vrea sa i se forteze mana...
de aceea poporul prefera sa primeasca galetile goale,nu pline,in campania electorala...
intr-adevar, pedeapsa e crunta...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ