Emil Boc îl susţine pe Iohannis la prezidenţiale: Îi voi face campanie

| 04 iun, 2014

Fostul premier Emil Boc spune ca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, "pare a fi candidatul PNL si PDL" la prezidentiale si ca acesta porneste "cu prima sansa" in alegeri.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, daca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, ar fi o varianta mai buna pentru Presedintie decat Crin Antonescu, Emil Boc a raspuns ca Iohannis porneste cu un start bun, "cu un beneficiu de imagine, cu o experienta de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a facut", relateaza Mediafax.

"Crin Antonescu a luat o decizie inteleapta de a nu mai candida la Presedintie. Iohannis porneste cu prima sansa, daca isi va consolida drumul pe care se afla acum, il va bate pe Ponta la prezidentiale. Totul depinde de cum va evolua de acum inainte si eu cred ca pleaca cu un start bun, cu un beneficiu de imagine, cu o experienta de primar, cu imaginea unui om serios care ce a spus a facut si care cred ca va prinde la romani. Ponta are de astazi un adversar redutabil. Astazi, cel mai probabil, Iohannis pare a fi candidatul PNL si PDL la prezidentiale si spun cu o sansa mare de a castiga alegerile daca isi urmeaza parcursul de pana acum", a spus Boc.

El s-a declarat bucuros de faptul ca un primar ar putea fi candidat la Presedintie, pentru ca primar general a fost si actualul presedinte, Traian Basescu.

Intrebat, in continuare, daca se va implica in campania electorala pentru Klaus Iohannis in cazul in care va fi solicitat, Boc a raspuns: "Categoric da". "Il sustin cu toata convingerea si voi face campanie pentru Iohannis cat imi va fi cu putinta. Total, adica", a subliniat Boc.

Luni, Klaus Iohannis declara, la Gandul Live, ca este dispus sa candideze la prezidentiale si ca are sanse rezonabile sa-l depaseasca pe Victor Ponta intr-o competitie electorala. Iohannis adauga ca PDL are un candidat, iar PNL va avea unul dupa congres, dupa care se vor face sondaje pana cand rezultatele vor fi relevante.

"Daca rezultatele sondajului sunt foarte evidente, vor fi insusite de o parte si de alta. Daca sunt sensibil egale, fie cerem sondaje mai detaliate sau se ia o decizie politica care lamureste problema", afirma Iohannis. Iohannis preciza ca s-a cazut de acord ca sfarsitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidentiale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ