Buldogul Blaga vrea să ascundă mizeriile făcute de PDL sub covorul PNL

| 04 iun, 2014

Încolţit în partid din toate părţile, Blaga încearcă să scoată cămaşa prin mariajul cu PNL, fiind mai mult decât maleabil în cadrul negocierilor cu liberalii. Preluarea titulaturii de PNL în urma fuziunii este doar un aspect. Potrivit unor surse apropiate echipei de negociere a PNL, Vasile Blaga pare a fi dispus în timpul negocierilor, să facă absolut orice concesie liberalilor.

Conform ultimelor zvonuri, noua poveste de dragoste între PDL şi PNL va purta numele de ...PNL. Scenariul pare a fi agreat în mod tacit de democrat-liberali, doar-doar să se realizeze mai repede fuziunea. Dar de unde atâta grabă din partea portocaliilor?

De fapt, singurul care se grăbeşte este Vasile Blaga, al cărui fotoliu de preşedinte, se clatină pe zi ce trece din ce în ce mai tare. Potrivit informaţiilor, de reuşita negocierilor se leagă şi viitorul buldogului la vârful conducerii partidului.

Surse din PDL au anunţat că democrat-liberalii ar fi de acord ca partidul rezultat din fuziunea cu liberalii să poarte numele de PNL, justificând această poziţie prin “entuziasmul” care pluteşte în jurul acestei fuziuni.

“Există un entuziasm pentru această fuziune, toată lumea este de acord cu fuziunea şi cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnică. Fuziunea înseamnă judecătorii, vacanţă judecatorescă. Voinţă politică există, restul ţine de piedici care exced cadrul partidului (...) Noi nu avem nicio problemă în a prelua numele de PNL, rămâne de văzut în teritoriu cum se armonizează lucrurile”, au precizat sursele citate de Mediafax.

În realitate, lucrurile stau puţin altfel, dragostea pentru liberali nefiind atât de mare, cât interesul de a-şi menţine scaunele de conducere. Blaga şi ai lui încearcă astfel să acopere scorul slab obţinut de PDL la europarlamentare, împingând partidul într-un proiect de fuziune alături de PNL.

De altfel, după rezultatul dezastruos din seara de 25 mai, mai mulţi lideri PDL din teritoriu au cerut capul buldogului, alături de conducerea sa.

“Blaga ar trebui să îşi ia jucăriile şi să plece acasă, aşa cum a făcut Crin Antonescu. Când iei 12% trebuie să înţelegi că nu eşti în stare să duci nici măcar la jumătate partidul acolo unde l-a dus Traian Băsescu, înseamnă că este momentul să faci un pas înapoi. În caz contrar, intervenim noi”, a declarat un important lider al PDL. „Este cu adevărat un rezultat catastrofal, iar Blaga trebuia să îşi fi asumat eşecul printr-o demisie”, a afirmat şi unul dintre deputaţii democrat- liberali membru în conducerea partidului.

Încolţit în partid din toate părţile, Blaga încearcă să scoată cămaşa prin mariajul cu PNL, fiind mai mult decât maleabil în cadrul negocierilor cu liberalii. Preluarea titulaturii de PNL în urma fuziunii este doar un aspect. Potrivit unor surse apropiate echipei de negociere a PNL, Vasile Blaga pare a fi dispus în timpul negocierilor, să facă absolut orice concesie liberalilor, fuziunea dintre cele două partid fiind ultima soluţie a lui Vasile Blaga de a scăpa de gura nemulţumiţilor din teritoriu.

Cum nici în PNL varianta fuziunii nu are prea mulţi adepţi, putem spune că în afară de Blaga, Antonescu şi Iohannis, nu prea îşi mai doreşte nimeni căsătoria între cele două partide. Proiectul fuziunii are toate şansele să fie sortit eşecului, în contextul în care ambele partide sunt pe punctul de a face implozie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
ppddist
colaborare excelenta intre PSD si PPDD
pentru Romania
toate serviciile speciale ale guvernului,o cauta pe Elodia
dl Dan este la Vatican
acolo sta pe scaun..
pe scaunul de la toaleta
in scurt timp il va primi pe Ponta in audienta
stati pe Obiectiv info,al lui Sultanescu,nici nu stiti ce va urma..
e senzational,e in direct pentru tara..
sacii de bani ai dlui Dan pleaca spre Oltchim
salariatii sunt in delir...au iesit din greva foamei
urmariti Obiectiv info,nici nu stiti ce pierdeti..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ