Crin și sechelele posttraumatice ale ieșirii din politică pe scara de incendiu

| 04 iun, 2014

După ce a rupt USL, a dus PNL la PPE și își dorește fuziunea cu PDL, Antonescu poate zice ușurat că a făcut tot ce a putut pentru a dărui PNL lui Băsescu, cu menținea că nu a încasat cei 30 de arginți, respectiv poziția de candidat la prezidențiale susținut de dreapta unită a lui Băsescu.

Cine s-a gândit că Antonescu va încerca, măcar pe ultima sută de metri, să dea dovadă de o minimă decență în discurs și atitudine, s-a înșelat. Liberalul nu numai că nu a renunțat la circul caracteristic din ultima perioadă, dar parcă a prins și mai mult curaj în a lansa judecăți de valoare cu privire la membrii partidului pe care l-a condus vreme de cinci ani, dar și la adresa fostului coleg de alianță. Asistăm zilele astea la ieșirile paranoide ale unui cadavru politic, la manifestările sechelelor posttraumatice ale ieșirii din politică pe scara de incendiu.

Antonescu este acum ca un leu în cușcă, dintr-o dată toate planurile sale au fost date peste cap, după anii în care a fost prezidențiabil, acum se vede nevoit să se retragă împins de la spate de actualii parteneri și înfruntând consecințele stilului dictatorial care l-a făcut indezirabil în ochii colegilor de partid.

În context, este trist să vezi că Antonescu, cel care a trădat votul românilor din vara lui 2012 pentru a-și atinge obiectivul de a ajunge la Cotroceni, a căzut în plasa manipulărilor și a fost dat la o parte de cei pe care i-a considerat partenerii săi. Pe de altă parte, nici acum, în cel din urmă ceas, Crin nu realizează că USL era salvarea sa și că Victor Ponta și PSD l-ar fi susținut în parcursul politic pe care voia să-l urmeze, având, în același timp, și susținerea milioanelor de români sătui de regimul Băsescu.

Frustrarea lui Antonescu se manifestă prin atacuri violente la adresa celui care era dispus să-l susțină necondiționat în cursa prezidențială. Prin urmare, măcinat de regrete și plin de furie face declarații care s-ar potrivi mai bine ca argumente pentru renunțarea sa la cursa pentru Cotroceni, iar nu pentru a-l descrie pe Ponta - "Eu înţeleg foarte bine că oameni ca Ponta şi Ghiţă nu pot concepe că există cariere politice libere, că există oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică şi ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conştiinţa lor, fără să fie influenţaţi, constrânşi, manipulaţi de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident că intervenţia de ieri a primului ministru este una propagandistică, nepotrivită pentru un prim-ministru care are altă treabă şi bazată pe o serie de minciuni".

După ce a rupt USL, a dus PNL la PPE și își dorește fuziunea cu PDL, Antonescu poate zice ușurat că a făcut tot ce a putut pentru a dărui PNL lui Băsescu, cu menținea că nu a încasat cei 30 de arginți, respectiv poziția de candidat la prezidențiale susținut de dreapta unită a lui Băsescu. Din acest motiv, se înțeleg și zbaterile inutile ale lui Antonescu, până la urmă și o găină se mai zbate după ce îi tai capul. Din nefericire, Antonescu încă nu înțelege că cel care i-a tăiat capul nu este este Ponta, ci Băsescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
cantautor
ptr anna
anna vine de la Dana?
de la Dana Sultanescu?
acum combinatul ala chimic de la Valcea cine-l cumpara:rusii,Dl Dan(pentru noi,poporul) sau se amana iar,dupa alegeri?
04 iun, 2014
cantautor
senzational comentariu dle Sultanescu...
se vede ca te-ai consultat cu Palada si B.Teodorescu
Dl.Dan(aparatorul nostru ,al poporului,il stii,ala cu RR)si-a dat si el OK-ul?
ce se intampla acum,cine este copresedintele viitoarei aliante:Elodia sau Cioaca?
04 iun, 2014
anna
Esti prost!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ