Victor Ponta, despre salariile profesorilor: Spre deosebire de alţii care au tăiat, noi adăugăm

| 04 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri la Universitatea Politehnica din Bucureşti că a discutat cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie despre datoriile pe care statul le are faţă de cadrele didactice şi despre procesele pe care statul le-a pierdut în faţa acestora în perioada 2009-2010.

 

Era vorba de nişte datorii şi am discutat, bineînţeles. Era vorba nu doar despre indemnizaţiile de bacalaureat, era vorba în special despre procesele pe care statul român pe bună dreptate le-a pierdut cu profesorii în perioada 2009-2010 şi despre faptul că acum achităm şi bine facem în rate acele sume altfel pe bună dreptate solicitate de profesori', a spus Ponta.

Referindu-se la creşterea veniturilor dascălilor Ponta a arătat că nu se pot face minuni peste noapte dar că lucrurile se vor rezolva 'pas cu pas' şi vor merge în direcţia 'corectă'.

'Se ştie că nu se pot obţine lucruri extraordinare peste noapte dar de fiecare dată împreună mai găsim încă un pas şi încă un pas spre a merge în direcţia corectă. Împreună încercăm să găsim soluţii să fie un pic mai apropiate de realitate niciodată nu am reuşit şi vorbim aici şi de salarii şi despre celelalte nu am reuşit să aducem nivelul remuneraţiei la nivelul pe care l-ar merita profesorii. Spre deosebire de alţii care au tăiat, au tăiat, au tăiat de la profesori, noi adăugăm, adăugăm, adăugăm. Eu recunosc că nu suntem la fel de eficienţi în a adăuga pe cât de eficienţi au fost cei care au tăiat', a afirmat premierul.

Potrivit şefului Executivului, în cadrul întâlnirii cu sindicaliştii s-a discutat şi despre aspecte care au făcut Legea educaţiei inaplicabilă şi care o parte au fost îndreptate iar altele urmează să fie îndreptate.

'De asemenea am mai discutat despre alte lucruri care au făcut practic Legea 1 inaplicabilă şi pe care le-am îndreptat şi le îndreptăm în continuare şi despre faptul că nimeni nu cere minuni nici din partea sindicatelor', a spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ