Ne va spune Crin Antonescu adevărul despre deciziile sale din ultimele luni?

| 04 iun, 2014

Crin Antonescu este un politician extrem de vanitos, al cărui ego supradimensionat îl va împiedica să recunoască greşelile pe care le-a făcut în ultimele luni.

Anul trecut pe vremea asta, situaţia politică din România era relativ simplă. După victoria în alegerile parlamentare de la finalul anului 2012, USL-ul era pe val, iar câştigarea alegerilor pentru PE şi ulterior a celor prezidenţiale în 2014 erau exclusiv probleme de timp. Crin Antonescu îşi putea îndeplini cu uşurinţă visul de a ajunge preşedintele României, ca reprezentant al celui mai important proiect politic din ultimul deceniu, Uniunea Social Liberală.

Însă, lucrurile nu au stat în final aşa, Crin Antonescu începând să creeze tensiuni în Uniune şi să se comporte precum un lider al opoziţiei. De la numirea procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA, trecând prin controversele legate de Roşia Montană sau prin ce s-a întâmplat în aşa zisa marţe neagră, liderul liberal s-a distanţat de foştii săi parteneri de alianţă şi, în final a rupt USL-ul. Între timp, discursul lui Antonescu s-a transformat într-o retorică anti-PSD virulentă, prin care îl concurează pe Traian Băsescu. Rezultatele tuturor acestor jocuri politice s-au văzut cel mai bine pe 25 mai, când scorul PNL a fost mult sub aşteptări şi Antonescu s-a văzut obligat să îşi dea demisia din fruntea partidului şi să renunţe la candidatura pentru funcţia supremă în stat.

Şi totuşi, întrebarea care se pune în prezent este ce oare l-a determinat pe Antonescu să ia toate aceste decizii catastrofale în primul rând pentru propria sa carieră politică? Dacă este să îl credem pe fostul preşedinte al PNL, atunci vina i-ar aparţine lui Victor Ponta şi PSD-ului, care s-ar fi pregătit să îi elimine din schemă pe liberali. Despre cât de fanteziste sunt aceste afirmaţii deja nu mai are rost să vorbim, ele reprezentând în final nişte atacuri ieftine la adresa celui care era dispus să-l susțină necondiționat pe Antonescu în cursa prezidențială.

De asemenea, Crin Antonescu nu dă semne că înţelege modul în care a fost păcălit de cei care l-au sfătuit să provoace ruperea USL-ul şi să candideze doar din partea PNL. Acum, în loc să facă singurul lucru decent care îi mai rămânea, şi anume să dea dovadă de un minim bun-simţ în atitudine și discurs, Antonescu nu se dezice, lansând judecăţi de valoare la adresa lui Victor Ponta şi este pe cale să nege, prin încercarea de a intra în PPE şi prin fuziunea cu PDL, întreaga istorie a Partidului Naţional Liberal. În loc să se comporte decent, liderul liberal care putea deveni preşedintele României, continuă să facă un circ ieftin, specific unui om învins şi de propriile decizii.

Crin Antonescu este un politician extrem de vanitos, al cărui ego supradimensionat îl va împiedica să recunoască greşelile pe care le-a făcut în ultimele luni. De la plecarea din USL, preşedintele demisionar al PNL s-a aflat pe un trend descendent şi ceea ce s-a întâmplat în alegerile pentru Parlamentul European a reprezentat înfrângerea decisivă pentru el. De atunci, a devenit din ce în ce mai evident că drumul pe care fostul co-preşedinte al USL l-a ales pentru partidul domniei sale se va termina fie printr-o capitulare în faţa PDL, fie în cimitirul de elefanţi în care a ajuns, de exemplu, PNŢCD-ul. Oare şi în acest caz, Crin Antonescu va continua să se comporte autist şi să dea vina pe foşti săi parteneri de la guvernare?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iun, 2014
cantautor
senzational,in direct de la OTV-Vatican
da Dle Sultanescu...
se uneste nenea Dan(OTV) cu nenea Sarbu(socrul lui Ponta)
oare ne vor spune ei de ce au facut acest lucru?
pentru Romania si pentru baschet
adica lui Ponta ii place sa arunce la cos iar senzationalului DD ii place sa fie aruncat la cos...
asteptam in PSD pe Tolea Ciumac....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ