Klaus vs. Crin: primele capete în gură

| 03 iun, 2014

După ce și-a transformat propriul partid în papuci de casă, Crin Antonescu a fost descălțat fără multe menajamente de Klaus Iohannis, ajutat de Ludovic Orban, această Oana Zăvoranu a PNL.

După o primă derută trecătoare, pietonul Antonescu s-a scuturat de praf și s-a obrăznicit la noua conducere a PNL, de data aceasta din poziția de simplu membru. Fostul său subaltern adus cu dispensă în fruntea partidului, tocmai de la Sibiu, n-a ezitat foarte mult până să-l așeze napoi în băncuța lui de simplu membru.

În şedinţa conducerii PNL, Iohannis l-a pus la punct pe Crin Antonescu atrăgându-i atenția că nu (mai) are calitatea să facă propuneri pentru echipa care va negocia cu PDL, pentru că este un simplu membru de partid.

"Propun ca în locul meu, în echipa de negociere, să intre Rareş Mănescu", a început Crin Antonescu, cu aplomb. "Nu sunt de acord”, i-a tras-o Iohannis, printre dinți. ”În locul tău, Crin, sunt eu, Iohannis. Preşedinte de comisie de negociere. Tu poţi să propui pe cineva în calitate de membru", a precizat noul șef al PNL, potrivit România TV.

Crin Antonescu a fost umilit și pus la punct în public de fostul său protejat, spre distracția celor prezenți și a presei care a fost înștiințată pe loc. Practic, nici n-a terminat Klaus ”Tanc” Iohannis de mârâit la Crinuț, că martorii incidentului frecau pe șest mesaje amuzante pe telefoanele mobile.

Karma politică a lovit iar, cu ironie. Cel care-l amenința pe fostul partener de alianță cu regretul după Băsescu, va suferi în curând de nostalgia ”adversarului” Victor Ponta, mult mai reținut în astfel de ziceri jignitoare.

Cu greu am fi putut prevedea cât de jos va ajunge Antonescu, care-și făcea anul trecut numărul cu hachițe și strigături de la înălțimea funcțiilor de președinte PDL și al Senatului României. Încă două-trei contre cu noul său șef și nu ne-ar mira să se întoarcă roata și să pățească ce au pățit toți aceia care au vorbit neîntrebați în PNL, de vreun an încoace. În loc să-și mai rezolve un rând de cărți de vizită cu ștaif, la cotroceni, Crin Antonescu va organiza conferințe de presă de la Tulcea, din postura cam lipsită de glorie de ”prinț consort” al distinsei Adina Vălean, reprezentant de frunte al PPE la Bruxelles.

Cu toate aceste umilințe, Antonescu pare mai afectat de scăunelul de candidat la Cotroceni, pe care i l-a subtilizat Klaus Iohannis, sugerând astfel cam care au fost înțelegerile de rocadă dintre cei doi. Practic, de proști au fost luați ceilalți membri ai PNL, inclusiv cei din structurile de conducere, peste capul cărora cei doi au bătut palma, inițial între ei și ulterior cu Traian Băsescu, adevăratul beneficiar al acestor manevre de culise.

“Klaus Iohannis nu era luat pe nepregătite, de vreme ce unii oameni deja umblau prin oraș vorbind că nu mai pot traversa că-i prind cetățenii și-i spun să-l pună pe Iohannis și nu pe Antonescu. Klaus Iohannis era în temă cu asta. N-am avut, din păcate, o discuție tranșantă, atunci când am discutat ultima oară, luni seară, cred, și l-am întrebat ‘vrei să candidezi la Președinție, crezi că ești mai bine plasat, facem o discuție despre asta’ și a spus că nu, n-ar vrea, dar totuși să facem niște studii până prin luna august. Și atunci decât să fac studii până în luna august prefer, cu ce ține de mine, să dau șansa grăbirii lucrurilor și adunării cât mai largi în primul rând a PNL, dar poate mai mult decât atât, în spatele unui candidat care să aibă o șansă.

(…) De alde dl. Orban și dl. Atanasiu, cu care nu am nimic personal, că nu am nici cu dl Zgonea, n-ar fi umblat prin oraș povestind cum le cere lor lumea să schimbe candidatul dacă n-ar fi știut că dl Iohannis dorește să candideze. Astea sunt lucruri pe care cei cu oarecare experiență politică le știu”, a spus Crin Antonescu.

Ce mai rămâne de comentat? Antonescu s-a legat la cap fără să-l doară, cât era în USL. Și noi, la obiectiv.info, i-am semnalat în repetate rânduri că urmează să fie înșelat și batjocorit politic cum nu a mai fost până acum. Toată lumea îi spunea ”ai grijă la Băsescu”, Crin Antonescu nu și nu: Batman, Batman...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
Ferenczy
Pana una alta, spre disperarea celor 6%
Trecerea PNL la PPE devine o himeră. Nu numai că presupune un acord problematic în congres, dar îi atinge pe liberalii tradiționaliștii acolo unde îi doare mai tare: identitate și statut, modificare doctrină etc. Posibilitatea REALĂ a acestei manevre este rizibilă. PNL s-a scremut s-o mute pe Adina Vălean la PPE.
04 iun, 2014
cantautor
Ferenczy ca analist...poti sa tragi apa in baie l
Europarlamentarii PNL si PMP au fost acceptati, miercuri, cu unanimitate de voturi, in grupul Partidului Popular European (PPE), alaturandu-se eurodeputatilor PDL si UDMR.

Astfel, grupul PPE ramane cel mai puternic grup din Parlamentul European cu 221 de europarlamentari confirmati, miercuri, in sedinta constitutiva a grupului, dintre care 15 sunt romani, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tot miercuri a fost ales noul presedinte al grupului PPE, europarlamentarul german Manfred Weber (CSU).
04 iun, 2014
Ghita
iar ai dat cu bata in balta...filozofule
treci la documentare,nu mai scrie din dictare
04 iun, 2014
Walhallanu
Comentarii despre Mondial : http://depluribus-sport.blogspot.ro/
04 iun, 2014
cantautor
ma mir ca Antonescu a procedat asa,mai ales ca Dan Sultanescu de la Obiectiv i-a soptit mereu invers...
dar sa luam partea buna a lucrurilor
asa DL Dan (OTV) se va alia cu DL Ponta(A3+RTV)
Negoita nu ii va mai da capete in gura lui Ghita...
se vor impaca in platoul lui DL.Dan
misto
04 iun, 2014
LOL
Văd că ți-a dat nefericita bani și de cafea, nu numai de țigări. Să-i pupi picioarele, puturosule!
04 iun, 2014
cantautor
ptr LOL(alias Ferenczy sau Sultanescu)
de bucuria posibilei mari aliante USD-PPDD mi-a promis ca-mi cumpara cafea si tigari in continuare..
mancare nu,ma hranesc doar spiritual cu articolele de pe Obedient SRL
a promis ca-mi imi face si cozonacul ala care-ti place tie
(ps:speram sa nu mai vorbim de sotii,in cazul asta o sa incerc probabil si eu,desi nu-mi face placere sa glumesc cu chestii de familie)
e senzational,poporul in sfarsit,e pe cale sa ajunga la putere...
ciocoiul si mosierul Basescu este invins definitiv
in direct,doar la Obiectiv Info(pana se va redeschide noul OTV Romania )
Bogdan T (analist,politolog,sociolog, plezneste de fericire..
Palada(consilier) este in extaz
Sultanescu deja lucreaza la scorul noii aliante,sociologic vorbind
e simplu 37+14=51%
04 iun, 2014
anna
Esti prost!
04 iun, 2014
El Condor
Oproblema de discutat , meritata din plin de "capacitatea" lui Crin, dar trasa cam repede si "la lumina" de proaspadul "adus". Stil caracteristic dominant, fara posibilitate de replica, nemtesc (ceea ce este foarte important pentru o schimbare), dar patata (nu umbrita) de sustinerea cameleonului pirato-fermer. Oare cate episoade din astfel de filme ne va mai oferi scena"politica" cu tot felul de comedianti, a Romaniei ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ