De ce are logică colaborarea PSD-PPDD

| 03 iun, 2014

Apropierea dintre PSD şi PPDD reprezintă o opţiune normală dacă avem în vedere evoluţiile recente din politica autohtonă şi modul în care PNL-ul şi-a schimbat în ultimele luni orientarea într-un mod radical.

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a anunţat luni că social-democraţii intenționează să formeze "majorităţi cu PPDD" în judeţele şi localităţile unde acest lucru este posibil. “Nu ştiu dacă o să o facă sau nu, dar vrem ca majorităţile să functioneze în continuare şi proiectele de dezvoltare ale comunităţilor locale asumate de primarii şi preşedinţii noştri să poata fi puse în aplicare. Eu v-am spus ce am vorbit cu secretarul general de la PPDD şi se pare că începem să ne constituim, unde se poate", a declarat Dragnea.

Desigur, au existat voci, mai ales în zona mass-mediei portocalii, care au prezentat în fel şi chip anunţul, vorbind despre modul în care PSD-ul nu ar fi interesat decăt de rămânerea la putere. Însă, apropierea dintre PSD şi PPDD reprezintă o opţiune normală dacă avem în vedere evoluţiile recente din politica autohtonă şi modul în care PNL-ul şi-a schimbat în ultimele luni orientarea într-un mod radical, nesocotind în primul rând voinţa exprimată fără echivoc de români în legătură cu Traian Băsescu şi cu guvernarea PDL.

Dincolo de a vota Uniunea Social Liberală ca o alianţă, românii au aprobat în alegerile locale şi generale din 2012 un program de guvernare coerent legat de dezvoltarea României, care până în prezent a dat naştere unor rezultate extrem de bune din punct de vedere macroeconomic sau al nivelului de trai. O asemenea viziune inegrată ţine atât de conducerea centrală a statului român cât şi de administraţia locală şi de reprezentanţii aleşi de popor la nivelul acesteia. Pe de altă parte, tot atunci românii au trimis PDL-ul în opoziţie, democrat-liberalii pierzând controlul pe care îl aveau în teritoriu.

În schimb, prin plecarea din USL şi prin acţiunile politice ulterioare, cum ar fi moţiunea de cenzură ce a căzut la începutul săptămânii trecute, Crin Antonescu şi PNL-ul s-au dezis complet de proiectul politico-administrativ ce a stat la baza Uniunii. Alianţa şi presupusa fuziune cu PDL reprezintă trădarea supremă în raport cu votul românilor, la fel cu este cazul şi în legătură cu majorităţile artificiale fabricate în ultimele zile la nivel local. În fapt, PNL-ul a readus PDL-ul la putere, cel puţin la un nivel local.

Astfel, devine evident că legitimitatea PDL de a forma majorităţi la nivelul Consiliilor Judeţene şi Locale este egală cu zero, zilele acestea românii asistând la preluarea de către opoziţie a unor structuri reprezentative în urma unor jocuri de putere ieftine. În schimb, ne vom trezi cu noi majorităţi care la nivel local nu vor susţine programele de dezvoltare validate prin votul dat de cetăţeni reprezentanţilor USL. Pe cale de consecinţă, cooptarea PPDD în administrarea problemelor judeţene şi locale devine singura soluţie viabilă pentru continuarea programului de guvernare.

Deşi partidul politic moşit de Dan Diaconescu nu mai reprezintă din punct de vedere electoral forţa care era în decembrie 2012, această formaţiune politică poate asigura acum implementarea coerentă a programului de guvernare şi la nivel local, fapt ce în final este în beneficiul românilor care susţin în continuare viziunea politico-administrativă a actualei puteri. În final, de câştigat vor avea cetăţenii simplii care se vor bucura de continuarea unor politici implementate la nivel local şi central care până în prezent a reprezentat un succes răsunător.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
ion
Ponta si Diaconescu...acelasi aluat... se inteleg bine...
04 iun, 2014
fan Sultanescu
citez din renumitul socilog si consultant Dan Diaconescu
cel care nu le prea nimereste cu prognozele si predictiile
"formatiunea lui Dan Diaconescu este indispensabila pentru implementarea masurilor economice...la nivel local"
inca o data D.Diaconescu salveaza Romania...
la nivel local
la nivel central,Romania este salvata de USD si UDMR
04 iun, 2014
cantautor
" În final, de câştigat vor avea cetăţenii simplii care se vor bucura de continuarea unor politici implementate la nivel local şi central care până în prezent a reprezentat un succes răsunător"(Dan Sultanescu)
Cetatenii simpli sunt entuziasmati de noua alianta...
astfel,Dl.Dan Diaconescu va avea consultant politic pe Dl.Dan Sultanescu...
Dan Diaconescu,adica noi poporul,vom cumpara Oltchimul,Cupruminul,etc...
va fi minunat,deja este logic,se va deschide OTV-ul,vom gasi pe Elodia
ea se va inscrie in PSD si-l va sustine pe Ponta la prezidentiale...
fiti pe faza,nici nu stiti ce pierdeti...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ