Dragnea: Vom anunţa candidatul la Preşedinţie foarte curând

| 05 iun, 2014

Principala noastră preocupare este să propunem un candidat la Preşedinţia României pentru a încheia odată cu acest regim Băsescu, a anunţat joi, la Iaşi, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a spus că în curând va fi anunţat şi numele acestuia.

'Vom anunţa candidatul (la Preşedinţia României - n.r.) foarte curând. Va fi o discuţie foarte serioasă în partid. Şi la noi încep să se autopropună candidaţi pe liste mai scurte sau mai lungi. Partidul va trebui să aibă în curând o opţiune destul de clară şi de bine definită deoarece nu vorbim de o funcţie neimportantă, ci de cea mai importantă, cea de Preşedinte al României, care contează pentru următorii cinci sau zece ani', a spus Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a arătat că în cadrul partidului nu există nici liste scurte, nici lungi, ci 'proceduri statutare care trebuie respectate'.

În ceea ce priveşte alianţele, Liviu Dragnea a spus că principala alianţă va fi cu poporul român.

'Sigur, cel mai important va fi numele şi calitatea candidatului. Asta va conta în final. Niciodată în România nu au câştigat partidele. Fiecare partid are o anumită pondere în voturile pe care le primeşte candidatul, dar diferenţa care aduce victoria e dată de candidat şi imaginea sa. Noi avem aşa ceva. Principala noastră preocupare este să propunem un candidat la Preşedinţia României pentru a încheia odată cu acest regim Băsescu. Nu mai vrem un popor divizat, ci un popor care să pună umărul la construcţia acestei ţări', a afirmat Liviu Dragnea.

La rândul său, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, care este vicepreşedinte al PSD, a spus că 'partidul i-a cerut lui Victor Ponta să candideze la Preşedinţie'. El a menţionat, totodată, că 'în partid există cutuma ca preşedintele să îşi asume cea mai înaltă poziţie în candidaturi'.

'Nu avem ce discuta despre alţi potenţiali candidaţi. Discutăm despre Victor Ponta', a spus Nichita.

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a aflat joi la Iaşi pentru a vizita mai multe şantiere din oraş, derulate cu fonduri europene. Tot joi, Dragnea a avut o întrevedere cu Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ