Mircea Geoană, în vizită de lucru, luni, la Chişinău

| 19 mai, 2014

Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Proiecte Economice, Strategice şi Diplomaţie Publică, Mircea Geoană, efectuează luni o vizită de lucru la Chişinău, ocazie cu care va avea o serie de întrevederi cu Iurie Leancă, prim-ministru al Republicii Moldova, cu Dorin Recean, Ministru de Interne şi cu Igor Coman, Preşedintele Parlamentului moldovean, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Vizita are loc ca urmare a întâlnirii prim-miniştrilor României şi Republicii Moldova, de pe 29 aprilie 2014, după liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova de către Uniunea Europeană şi în pregătirea semnării Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb dintre UE şi Republica Moldova din 27 iunie.

Pe agenda discuţiilor se vor afla subiecte legate de modalităţile de stimulare a unui răspuns coordonat din punct de vedere economic, comercial şi investiţional, al principalilor donatori şi investitori internaţionali pentru economia Republicii Moldova. Mai mult, în cadrul întrevederilor se va discuta şi despre proiectele comune de cooperare transfrontalieră, de inter-conectare a sistemelor energetice şi de acces pe piaţa europeană. Totodată, vor fi abordate şi subiectele de actualitate ce privesc climatul politic şi strategic regional.

'România şi Republica Moldova au nevoie una de cealaltă. În contextul de instabilitate creat de intenţiile expansioniste ale Federaţiei Ruse, Uniunea Europeană şi România au nevoie de o Moldovă suficient de puternică să facă faţă presiunilor şi încercărilor de destabilizare la care este supusă în această perioadă. De aceea, România trebuie să continue să sprijine politic şi economic Republica Moldova, cu proiecte concrete, viabile, care să le arate cetăţenilor moldoveni, indiferent de etnie sau preferinţă politică, faptul că astăzi calea europeană şi democratică este generatoare de prosperitate şi noi oportunităţi. Destinul european al Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei reprezintă o decizie suverană a acestor ţări, ea fiind susţinută necondiţionat de România', a declarat Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ