Băsescu despre Ponta: Fiecare minut în care nu-şi anunţă DEMISIA este o eroare

| 13 iul, 16:35

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, luni, că, în opinia sa, ''fiecare minut în care premierul Victor Ponta nu-şi anunţă demisia din funcţie este o eroare', potrivit Agerpres.

''Sunt zvonuri (n.r. demisia premierului din fruntea Executivului). Eu nu ştiu de niciun zvon, eu ştiu de ce trebuie făcut. El trebuia să facă acest lucru de la bun început, de când i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. (...) Era clar că falsificarea de documente nu-l va duce decât la inculpare. A lungit lucrurile şi le-a încurcat, creând şi o criză politică. În opinia mea, fiecare minut în care nu-şi anunţă demisia este o eroare'', a spus Băsescu, la sediul PMP.

În context, el a arătat că ''Justiţia nu are nevoie să intre în relaţia cu Ponta în lucruri mărunte şi care sunt greu de susţinut''.

''Eu am fost adversarul acelei aşa-zise incompatibilităţi, dar de ani de zile susţin faptul că Ponta şi Şova au făcut afaceri ilegale la Turceni-Rovinari, bazate pe trafic de influenţă. (...) Nu am niciun dubiu că Ponta şi Şova au responsabilităţi în afacerea Rovinari-Turceni, aşa cum nu am niciun dubiu de ce Ponta a cerut partidului să-l protejeze pe Şova. Acolo s-au falsificat probe, ori Ponta se pare că este părtaş la această falsificare a probelor de către cabinetul lui Şova. De asta mi s-a părut nelalocul ei acea descoperire de incompatibilitate care e subţire ca argument. (...) Sunt destule, justiţia nu are nevoie să intre în relaţia cu Ponta în lucruri mărunte şi care sunt greu de susţinut. Cred că, acum, abordarea lui Ponta nu poate fi decât una corectă, legată de demisia din fruntea Guvernului. Nu are altă soluţie'', a mai spus fostul preşedinte.

Citeste si: Traian Băsescu: Nu am niciun dubiu că Ponta și Șova au responsabilități în afacerea Rovinari Turceni

Întrebat cine ar putea prelua şefia Guvernului şi dacă PMP ar putea negocia cu PNL, Traian Băsescu a precizat că şeful statului va trebui să negocieze o majoritate sau majoritatea să vină gata negociată la preşedinte.

''Este o treabă a preşedintelui, el va trebui să negocieze o majoritate sau majoritatea să vină gata negociată la preşedinte, deşi aici preşedintele are putere foarte mare în a spune pe acesta îl desemnez, mergem la Parlament şi nimeni nu va îndrăzni să facă să cadă de două ori Guvernul, pentru că se dizolvă Parlamentul. (...) PMP e prea mic să fie în negocierile la masa celor mari. PMP poate asista, poate să aibă un punct de vedere. Nu cred că PMP este un partid care poate decide coaliţiile viitoare'', a adăugat Traian Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ