Băsescu îl apără pe Ponta: Dacă am ajuns în țara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democrație

| 13 iul, 09:54

Fostul președinte Traian Băsescu l-a atacat dur pe magistratul care instrumentează dosarul lui Victor Ponta, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Traian Băsescu a declarat că procurorul despre care face referire este "proaspăt în DNA" şi că probabil a primit instrucţiuni cum să dărâme Guvernul. Fostul preşedinte susţine că un magistrat poate dărâma oricând un Executiv prin acuzaţiile pe care le aduce, chiar dacă acesta nu are calitatea unui judecător.

Avem o legislație șubredă care face ca un procuror, fie el și stagiar, să pună guvernul în poziția de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspăt venit în DNA, care a primit instrucțiuni cum să dărâme guvernul. Dacă am ajuns în țara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democrație”, a declarat Traian Băsescu la televiziunea B1TV.

Citește și:  VICTOR PONTA s-a suspendat din fruntea PSD. ROVANA PLUMB rămâne președinte interimar

”Maine orice guvern poate fi dărâmat pe simpla prezumție de vinovație a unui procuror, dar care nu are girul unui judecător să spună că este vinovat”, a mai continuat Traian Băsescu.

”Cei care cred ca instituțiile statului pot să suplinească forța opoziției sau a puterii se înșala amarnic. Eu prevăd că cei care cred în astfel de lucruri vor fi ei mai devreme sau mai târziu în cătușe. Nu poți destabiliza un stat prin alte mijloace decât cele democratice”, a mai afirmat fostul președinte.

Traian Băsescu spune că în cei 10 ani de mandat nu i-a trecut niciodată prin minte să se folosească de instituţii pentru disputele cu şefii executivelor: ”din cei 10 ani, patru ani am avut un premier ostil care se numea Călin Popescu Tăriceanu, trei un premier ostil care se numea Victor Ponta. Niciodată, în timpul cu Tăriceanu şi cu Ponta, nu mi-a trecut prin cap să folosesc altceva decât mijloace politice în disputele cu premierii”.

Fostul lider de la Cotroceni mai este de părere că cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Ponta pe motiv de conflict de interese este "minoră”: ”acţiunea publică prin care se cere ridicarea imunităţii pentru conflict de interese mi se pare mărută, minoră, atâta timp cât ai un preşedinte în funcţie care a fost într-un conflict grosolan de interese și justiția a spus <>”.

”Nu cei numiți stabilesc echilibrul de putere politică”, a insistat acesta.

”Nu există procuror sau judecător care să poată spune <>”, a mai precizat Traian Băsescu pentru B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 08:58
Nicolae Hanescu
Colaborare
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info” la adresa de email:
[email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ